Rekordilise rahvaspordiürituse peakorraldaja: Läbi aegade parim luitejooks

Märt Pilme
, reporter
Copy

Läinud nädala viimasel päeval otsisin jooksuketsid välja ja läksin Rannametsa düünide vahele tänavust jooksuhooaega avama. Kuigi saabumine jäi viimas­tele minutitele, hakkasid Kahe Silla klubi hooaja avaüritusel ehk luite­jooksul kohe silma inimeste (ja koerte!) hordid.

Parkla oli autodest pungil, WC-järjekord pikk ja stardikoridorigi tuli kaks minutit enne rajale saatvat püssipauku pisut laiemaks teha. Mõõduvõtu favoriidid oli juba üle minuti kruusasel pinnasel jalgadele valu andnud, kui minu netoaeg jooksma hakkas ja stardiväravast välja pääsesin.

Otsustasin 8,3kilomeetrisel tugevate tõusu- ja langusmeetriga distantsil võtta rahuliku tempo. Läksin läbima, mitte võistlema. Tagasihoidlikust jooksukiirusest sain aimu neljandal kilomeetril, kui nägin, et teisena finišeerunud Timmo Jeret tuiskas taamal mäest üles viimasele kilomeetrile. Võidumees Karl Mäe oli selleks ajaks ammu läinud. Viimased kaks kilomeetrit pak­kusid äkiliste tõusude ja langustega kehale mõnusa naudingu. Lausa nii mõnusa, et päev hiljem andsid reie­lihased endast igal sammul märku.

Koos minuga sai tulemuse kirja 729 ilusa ilma nautijat. Äsja Keenia laagrist naasnud ja järgmisel aastal ­Euroopa meistrivõistlusi sihtiv SK Altiuse esindaja Karl Mäe põrutas võimsa isikliku rekordi (27.09) ja tuli võitjaks. Roman Fosti rajarekordist jäi lahutama 20 sekundit, ent läbi aegade teine tulemus oli tõsiasi. “Kui jõudu on, tuleb joosta,” lausus võidumees finišis. Teiseks tuli Jeret (29.12) ja kolmandaks Marek Nõmm (30.04).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles