Tõnissoni militaarjooksu parim Steven Rehelem ootas võitu aasta aega

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Tänavuse kindralijooksu võitis kekskriminaalpolitseis töötav Steven Rehelem.
Tänavuse kindralijooksu võitis kekskriminaalpolitseis töötav Steven Rehelem. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Kindral Aleksander Tõnissoni 144. sünniaastapäeva tähistamise puhul korraldatud militaarjooksu Ida-Virumaal Pannjärvel võitis keskkriminaalpolitseis töötav Steven Rehelem.

Rehelem püsis kogu 21,1 km pikkuse distantsi jooksul koos selle militaarjooksu seitsmekordse võitja Indrek Roosiga Tartumaa Kaitseliidu Malevast ja suutis meeleheitliku lõpuspurdiga võtta sel aastal võidu. 

Rehelem pakatas võidu üle rõõmust ja meenutas finišis, et aasta tagasi, kui ta oli samal jooksul teine, lubas ta Roosile, et lõpetab tema võiduseeria ära ja saigi nüüd sellega hakkama. Samas tundis ta hea meelt, et Roosil õnnestus tänavu võita Scoutsrännak. 

"Selle võistluse võlu on huvitav koht - Pannjärve: väikeste järvede vahel, maastik suurepärane, erinevad pinnavormid. Natukene muda, natukene asfalti lõpu poole, natuke lund ja jääd. Vägev! Tõmbab jalad läbi, kui kogu aeg üles-alla lased," sõnas Rehelem ja märkis, et neil oli Indrek Roosiga taktika, et mägedest jalutati üles ja ülejäänud maa joosti. "Aga viimased viis mäge panime täiega üles." 

Üldarvestuses viiendana jõudis finišisse ja pälvis oma vanuseklassis teise koha Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja, tänavusel militaarjooksul ainus kindrali auastmes osaleja Aleksander Toots. Tema sõnul on Tõnissoni jooks tema jaoks olnud juba palju aastaid jooksuhooaja avastardiks. 

Kaitseliidu Alutaguse Maleva poolt 15. korda korraldatud võistlusel oli ligemale paarsada osalejat. Lisaks militaarjooksule, kus osalejatel pidi olema seljas militaarvarustus ja meestel kaasas vähemalt 10 kg seljakott või vest ja relv või 5 kilone lisaraskus ja naistel 3,6 kg raskune seljakott või vest ja relv või 5 kilo lisaraskust, toimusid ka rahva- ja noortejooksud 21,1 km, 7,5 km 2 km pikkustel distantsidel. 

Jooksude tulemused

Militaarjooks

Rahvajooks

Pildigalerii

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles