Tipphetked: tiitlikaitsja vajutas gaasi põhja ja jõudis edasipääsu lävele

Postimees Sport
Copy

Korvpalliliiga NBA play-offis alistas Golden State Warriors 113:105 Los Angeles Clippersi ning juhib nelja võiduni peetavat seeriat 3:1.

Kevin Durant viskas Warriorsi võidumängus 33 punkti, Klay Thompson lisas 32 silma. «Surusime gaasi põhja ning ei kavatsenudki seda lahti lasta. Teises mängus me seda tegime, aga enam ei tohi see korduda,» ütles Thompson.

Warriors viskas seeria neljandas mängus 19 vabaviskest sisse 17 ning kontrollis lauavõitlust 49:33. Just viimane sai Clippersi peatreeneri Doc Riversi sõnul otsustavaks: «Lauavõitlus tegi meile haiget. Praegu jääme lauas nende vastu selgelt hätta.»

Mäng täispikkuses järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Boston Celtics on aga esimene meeskond, kes kindlustas edasipääsu järgmisesse ringi, kui alistas seeria neljandas mängus Indiana Pacersi 110:106 ning teenis 4:0 seeriavõidu. Gordon Hayward viskas võitjate kasuks 20 punkti, Pacerso parim oli 22 punktiga Bojan Bogdanovic.

Idakonverentsi poolfinaalis läheb Celtics kokku kas Milwaukee Bucksi või Detroit Pistonsiga, enne neljandat mängu jubib Bucks seeriat 3:0.

Toronto Raptors alistas Kawhi Leonardi 34 punkti toel 107:85 Orlando Magicu ning asus seeriat 3:1 juhtima.

CJ McCollum vedas 27 punktiga Portland Trail Blazersi 111:98 võidule Oklahoma City Thunderi üle. Seeriat juhib Trail Blazers mängudega 3:1.

Enne mängu:

Warriors, kes on liiga viimasest neljast tiitlist võitnud kolm, juhib nelja võiduni peetavat seeriat Clippersi vastu mängudega 2:1. Seejuures juhtus seeria teises kohtumises midagi enneolematut, kui tiitlikaitsja mängus koduväljakul vähem kui poolajaga maha 31-punktilise eduseisu ning Clippers viigistas seeria 1:1. Tegemist oli NBA play-off'i rekordiga.

Viimati saadi aga võõrsil Clippersist jagu tulemusega 132:105 ning kui täna taas võidetakse, siis jõutakse edasipääsust kõigest ühe võidu kaugusele.

«Meid ootab ees palju tööd,» ütles Warriorsi punktikahur Stephen Curry viimati peetud kohtumise järel. «Loodetavasti on (teise mängu äpardus – toim) meie jaoks seljataga,» lisas ta.

Alates sellest, kui Warriors kaotas 2014. aasta play-off’i avaringis Clippersile, on ta võitnud viimasest 16 seeriast 15. «Seeriat saad kontrolli all hoida siis, kui võidad sel teekonnal mänge. Oleme suutnud teha. Loodetavasti see trend jätkub,» sõnas Curry tänase mängu eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles