Tipphetked: Kalev/Cramo teenis Ühisliigas järjekordse võidu ja tõusis seitsmendaks

Postimees Sport
Copy

Kolmapäeval VTB Ühisliiga korvpallisarja kümneaastase ajaloo jooksul esimest korda play-off'i pääsenud Eesti esiklubi BC Kalev/Cramo alistas täna kodusaalis Nižni Novgorodi 94:84. Võiduga möödus Kalev/Cramo Nižnist ka turniiritabelis, tõustes seitsmendale positsioonile.

Tegu oli kolmanda järjestikuse võiduga Kalev/Cramole Ühisliigas. Ühisliiga tabelis tõusis Kalev/Cramo seitsmendaks, möödudes tänasest vastasest Novgorodist.

Tallinna meeskonna resultatiivseimana viskas Arnett Moultrie 22 punkti, Tony Wroten lisas 21 ning Chavaughn Lewis 19 silma. Vastaste parim oli 18 punktiga Ian Hummer.

Kogu mäng järelvaadatav:

Intervjuu Donaldas Kairysega:

Intervjuu Kristjan Kitsinguga:

Viimase VTB Ühisliiga põhiturniiri mängu peab Kalev/Cramo kolmapäeval kell 19 Saku Suurhallis, kui vastaseks on Lokomotiv-Kuban.

Loe ka: Postimehe aruanne: Nižni Novgorodi peatreener eemaldati ja Kalev võttis närvilises heitluses raske võidu

Enne mängu (eelvaade BC Kalev/Cramo kodulehekülg):

Kalevlased said kolmapäeval Kalevi spordihallis peetud kohtumises ajaloos esimest korda tulemusega 96:78 jagu Venemaa tippklubist Peterburi Zenidist ning kindlustasid esimest korda klubi ajaloos pääsu play-off’i. Cramo USA trio Tony Wroten, Arnett Moultrie ja Chavaughn Lewis viskas Zenidi vastu kokku lausa 70 punkti.

Siim-Sander Vene endise koduklubi Nižni Novgorodi näol on tegu Kalevi otsese konkurendiga. Kui Kalevil on mängu eel kirjas 12 võitu ja 12 kaotust, siis Nižnil 13 võitu ja 11 kaotust. Esimese omavahelise kohtumise pidasid meeskonnad oktoobris liiga avavoorus, kui Kalev teenis võõrsil kindla 82:68 võidu. Praeguseks meeskonnast lahkunud Ivan Almeida tõi Kalevile toona 36 punkti, Nižni parim oli 19 punktiga Vladimir Dragicevic.

Nižni vorm on pärast tagasihoidlikku hooaja algust selgelt paranenud. Klubi serblasest peatreener Zoran Lukic on vahetanud põhiturniiri jooksul neli mängijat välja ning saanud meeskonna mängumootori tööle. Koht play-off’is kindlustati sisuliselt juba märtsis, mil võideti neli kohtumist järjest.

Kõige enam peavad kalevlased laupäeval Nižni mängijatest silma peal hoidma USA tagamängijal Kendrick Perryl ja juba mainitud Montenegro ääremängijal Vladimir Dragicevicil, kes kombineerivad kahe peale keskmiselt 29 punkti mängu kohta. Venelastest on tänavu Nižni tulemuslikem olnud Ivan Strebkov, kes on kogunud keskmiselt 12 punkti mängu kohta. Ent ka Kalevil pole midagi häbeneda: pärast Arnett Moultrie meeskonda tulemist on Eesti esiklubist saanud kogu liiga üks resultatiivsemaid meeskondi, samuti asutakse tabeli tipus lauapallide arvestuses.

Juhul kui Kalev peaks kohtumise võitma, oleks nii tal kui ka Nižnil võrdselt võite ja kaotusi. Omavaheliste mängude paremuse tõttu kerkiks Kalev seitsmendale kohale, kuid otsustavaks saaks sel juhul viimane voor, kus Kalev kohtub kolmapäeval Saku suurhallis Krasnodari Lokomotiiv-Kubaniga ja Nižni samuti koduväljakul liigatabeli punase laterna Minski Tsmokiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles