Video: Vaata, kuidas hakkab välja nägema Kääriku spordikeskus pärast iluravi

Postimees Sport
Copy

Kääriku Spordikeskuses uuendatakse põhjalikult kergejõustiku- ja jalgpallistaadioni, heitealade väljakut, jõulinnakut, Greeni sauna ning rajatakse korralik väliujula.

SA Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liige Kristjan Karis ja AS Valmap Grupp juhatuse liige Hindrek Mõts allkirjastasid eile Kääriku Spordikeskuse väljaehitamise neljanda etapi projekteerimise- ja ehituse riigihanke lepingu.

Vastavalt lepingule läbivad Kääriku Spordikeskuses põhjaliku iluravi kergejõustiku- ja jalgpallistaadion, heitealade väljak, jõulinnak ja väliujula ning Greeni saun. Lisaks uuendatakse spordikeskuses väliskommunikatsioone ning teid ja platse.

Kääriku Spordikeskuse staadion
Kääriku Spordikeskuse staadion Foto: Kääriku Spordikeskus
Saun ja väliujula
Saun ja väliujula Foto: Kääriku Spordikeskus

Ehitustöödega plaanitakselõpetada tuleva aasta algul, et 2020 aasta suvehooajaks oleks sportlastel juba võimalik kasutada täielikult renoveeritud kuue rajaga (jooksusirged kaheksa rajaga), hüppekastide ning mattidega treeningtingimustele vastav kergejõustikustaadionit koos valgustuse ning abihooneega. Staadioni keskel valmib täismõõtmetes naturaalse muruga jalgpalliväljak. Piirkonda rajatakse ka eraldiseisev heitealade väljak ning välijõulinnak jooksuradade ristumiskohta. Staadioni kõrval asuva Kääriku järve ääres renoveeritakse väliujula koos hüppetorniga ning ehitatakse valmis uus Greeni saun.

Greeni saun
Greeni saun Foto: Kääriku Spordikeskus

Alates 01.05.2012 haldab Tartu Ülikooli omandis olevat Kääriku Spordikeskust SA Tehvandi Spordikeskus, eesmärgiga ehitada välja Eesti ja lähi-piirkonna sportlaste saavutusspordi ettevalmistuskeskus. Kääriku Spordikeskuse staadion oli üks esimesi valminud spordiobjekte ajaloolises keskuses kui 1960. aastal valmis staadion, mille rajad ja hüppepaik kaeti 1975. aastal tehiskatte sportaaniga.

Väljaehitamise eelnevate etappide jooksul alates 2013 aastast on keskuses valminud välispordiplatsid, sportlasmajutushoone, kunstmurukattega jalgpalliväljak, pallimängude hall ning keskuse tööks vajalikud garaažid, veetöötlusjaam ja reoveepuhastusjaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles