Postimees TV: Alex Rins võitis põnevas duellis Valentino Rossiga oma esimese Moto GP

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy

Suzuki sõitja Alex Rins jõudis Austinis peetud Moto GP-l oma esimese suurvõiduni, kui Marc Marquezi kuuevõiduline seeria Ameerika ringrajal katkes.

Marc Marquez hoidis Hondaga turvalist edu ning tundus, et ta võtab oma seitsmenda järjestikuse Austini etapi võidu. Edu Yamahal sõitva Valentino Rossi ees oli juba ligi neli sekundit, kui Marquez äkki üheksanda ringi 12. kurvis külje maha pani. See lõpetas ka hispaanlase sõidu.

Seitsmekordsel Moto GP tšempionil Rossil olid kõik võimalused võtta oma esimene võit pärast 2017. aasta juunis toimunud võidukihutamist Assenis.

«Mul on väga kahju, et ma täna ei võitnud. Nägin kuidas Marquez kukkus ja mõtlesin, et ehk täna see mul õnnestub,» rääkis Rossi.

«Kuid siis tuli Rins. Täiesti siiralt, ma pingutasin kõigest väest, sõit oli väga kiire. Kuigi andsin endast maksimumi oli Rins täna minust parem,» tunnistas Rossi.

Rins möödus Rossist neli ringi enne finišit.

Lisaks sellele, et Rins teenis oma esimese Moto GP võidu, lõpetas ta ka Suzukide kolme aasta pikkuse võitude põua. Viimati võitis Suzukiga Moto GP Maverick Vinales Silverstone`i ringrajal.

«Olen nii õnnelik, et seda kõike on raske sõnadega kirjeldada. Ma võitsin Valentinot, oma noorpõlve iidolit,» rääkis Rins pärast võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles