Elu24 rahvaküsitlus: miks on Kõigi Eesti Laulu vaja ja millega eestlased rahul pole? (1)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Tallinnas liikumise Kõigi Eesti raames kontsert «Kõigi Eesti Laul», mis tõi lauluväljakule tuhandeid inimesi. Elu24 uuris rahvalt, miks Kõigi Eesti neile südamelähedane on ning mis tänapäeva Eestis muret teeb. Vaata videot!

Filmimees Ken Saan tuli «Kõigi Eesti Laulule», et näidata oma meelsust. «Kui me kohe ei reageeri, kui me ei võta midagi ette, siis võib väga lühikese ajaga juhtuda, et me ei tunne seda riiki enam ära,» rääkis Saan.

Poola naisõiguslane Katarzyna sõitis Tallinna, kui kuulis, et Eestit ohustab parempoolse konservatiivse partei võimuletulek. «Olukord liigub selles suunas, et ollakse Euroopa Liidu vastu, nii et ma loodan, et eestlased jäävad Euroopa Liitu ja võitlevad populismi vastu,» ütles naine.

Elu24 kaamera ette jäänud kontserdikülastajad rääkisid, millega nad Eesti elu juures rahul pole. «Tahetakse piirata erinevaid õiguseid ja minu vabadust,» vastas Kristin. Samuti avaldati kartust tulevase valitsuse osas.

Loosungiga «Surnud planeedil ei ole Eestit» olid üritusel kohal ka kliimakaitsjad. «Me ei ole rahul, et valitsus ei ole juba aastakümneid teinud ühtegi tõsiseltvõetavat sammu, et meie elukeskkonda parandada,» rääkis rohelist lippu hoidnud Madis.

Vaata tervet rahvaküsitlust videost!

Liikumise Kõigi Eesti eesmärk on tõmmata tähelepanu praegusele pingelisele poliitilisele olukorrale. Kampaania algatajate sõnul antakse teemaviidet «Kõigi Eesti» kasutades teada, et seistakse hooliva, üksteist austava, väärika, eduka, kaasava ja võimalusterohke Eesti eest.

«Meie kõigi Eesti on demokraatlik, enesekindel, kaitstud, arvestav, hooliv, tulevikkuvaatav, Euroopa-meelne. Need väärtused on erakondadeülesed ja ühendavad meid kõiki,» seisab «Kõigi Eesti» Facebooki lehel.

Märtsi keskpaigas Facebookis alguse saanud liikumine kogus kiiresti kümneid tuhandeid toetajaid, nende seas poliitikud, muusikud, näitlejad jpt avaliku elu tegelased.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles