Video: jääkarud Friida ja Aron tutvusid uue aedikuga

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Friida ja Aron Nordile kuulunud aedikus.
Friida ja Aron Nordile kuulunud aedikus. Foto: Kuvatõmmis videost

Kui jääkaru Nord 8. jaanuaril suri, jäi talle mõeldud polaariumipool tühjaks. Nüüd, kolm kuud hiljem, anti võimalus aedikut uudistada Nordi kaasale Friidale ja poeg Aronile, kes neile uue ja täiesti tundmatu ala kõik nurgad läbi nuuskisid.

Möödunud nädalal tariti tühjalt seisnud jääkaruaedikusse jäme puutüvejurakas ning loomaaia sõprade ja vabatahtlike abiga võeti ette aediku suurpuhastus. Eesti Sukeldujate Klubi sukeldujad aitasid puhtaks küürida mõlema jääkarubasseini vaateklaasid.

Teisipäeval lubatigi jääkarud Friida ja Aron aedikut kaema. Karud nuuskisid uut ala huviga, proovisid järele kõik mänguasjad, ujusid ja sukeldusid basseini risti-põiki läbi, laasisid tüvejurakat, püherdasid ennast poriseks ja upitasid kiigata oma endise aediku poole. Nüüd lastaksegi neil mõlemas polaariumi aedikus patseerida, nii et kui neid ühes ei paista, tasub otsida teisest.

Millal on aga lootust polaariumis näha täiesti uut jääkaru? Tallinna loomaaia kollektsioonijuhi Tõnis Tasase sõnul sobivat isendit küll otsitakse, kuid praegu on veel veidi vara panna ajaraamidesse periood, mil uus jääkaru saabuda võib. «Sobiliku jääkaru otsimine on jääkarudega tegeleva Euroopa koordinaatori töö, et saaksid kokku geneetiliselt võimalikult sobilikud isendid,» selgitas Tasane. Oma aja võtab ka kolimisprotsess — loomaaedadel tuleb sobiv aeg kooskõlastada ning leida ka viis, kuidas suur loom Tallinnasse tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles