VIDEOLUGU: Moskva heakskiidul algab Setomaal kauaoodatud teeremont (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti idapiiri läheduses kulgev ainulaadne, tükati Venemaa territooriumist läbi viiv Värska-Saatse tee saab käesoleval aastal viimaks mustkatte alla, sest vajalikud templid on Moskvas paberitele peale löödud ja maanteeamet saab pikalt viibinud riigihanke lõpuks välja kuulutada.

«Lepingud on alla kirjutatud, nii et nüüd on kõik me enda kätes, et see tee korda saaks,» lausus Setomaa vallavanem Raul Kudre.

Märtsi lõpus allkirjastatud Eesti-Vene piiriülese, rohkem kui 5 miljonit eurot maksva koostööprojekti käigus pannakse Eestis mustkate Värska-Saatse tee 12 kilomeetri pikkusele lõigule ja Venemaal osale Krupp-Kulje teest. Samuti ehitatakse Värskas ja Saatses kergliiklusteid, Saatse kiriku juurde parkla ja Petserisse turuplats.

Hoiatus «Saatse saapast» läbisõidul.
Hoiatus «Saatse saapast» läbisõidul. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Vaatamata sellele, et nn Saatse saabast läbiva Värska-Saatse tee remondiks on Kudre kinnitusel Venemaalt kõik kooskõlastused saadud, pole veel täit selgust, kuidas päriselt Vene territooriumil töö käima hakkab.

Nimelt läbib Värska-Saatse tee umbes ühe kilomeetri ulatuses Venemaa territooriumi ning teises kohas lõikab sõidutee sisse piiritsooni. Mõlema teelõigu läbimine on praegu lubatud üksnes peatumata liikuvatele sõidukitele.

Värska-Saatse tee põikab korraks Venemaale.
Värska-Saatse tee põikab korraks Venemaale. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

«See on hea küsimus, kuidas seal töö reaalselt toimuma hakkab,» lausus Kudre. «Kuidas see kõik toimuma hakkab, selgub töö käigus, aga ma siiski usun, et kui kõik propuskid ja load on olemas, siis küll ta hakkab käima.»

Tööd peaksid Värska-Saatse teel toimuma tänavu suve teises pooles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles