VIDEOLUGU: Talgulised andsid Võrumaale vunki mano

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle saja vabatahtliku kogu Võrumaalt sulges end päikesepaisteliseks nädalalõpuks Varstu koolimajja, et kolme päeva jooksul nuputada välja toimivad lahendused, kuidas elu Võrumaal paremaks ja sujuvamaks muuta.

Neljapäeva õhtust laupäeva päikeseloojanguni väldanud loometalgud nimega «Vunki mano!» oli häkatoni põhimõttel nädalavahetus, kus igaüks sai välja pakkuda oma elu muutva idee, mis kolme päeva jooksul mentorite abil elujõuliseks projektiks tuuniti.

«Hauka meistrid» töögrupp.
«Hauka meistrid» töögrupp. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Näiteks Antsla kandi inimesed tegelesid ideega «Hauka meistrid» ehk kuidas luua piirkonna väiketootjate ja loomeinimeste koostöövõrgustik, mille läbi kohalikud meistrid oma käsitööd saaksid paremini tutvustada ja müüa.

Rõuge meeste südameasjaks on aga mõte rajada Lõuna-Võrumaale 200 kilomeetri pikkune motorada, kus motohuvilised saaksid legaalselt ATV või lumesaaniga sõita. Lõppeks ära illegaalne kihutamine võõrastel maadel ning Võrumaa võiks vastu võtta mototuriste Eestist ja Lätist.

«Matkarada maastikusõidukitele» töögrupp.
«Matkarada maastikusõidukitele» töögrupp. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kokku oli häkatonile toodud 14 ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles