Tipphetked: Klavani koduklubi Cagliari sai Itaalia kõrgliigas tähtsa võidu

Postimees Sport
Copy

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Cagliari Calcio alistas Itaalia kõrgliiga Serie A 31. vooru kohtumises lähima jälitaja SPALi 2:1.

Kodumeeskond Cagliari läks kohtumist juba kolmandal mänguminutil 1:0 juhtima, kui jala sai valgeks itaallasest poolkaitsja Paolo Farago. Eduseis aga kaua ei kestnud, sest veerand tundi hiljem tõi SPALi itaallasest ründaja Mirco Antenucci penaltist tabloole viiginumbrid.

Teisel poolajal jätkus võitluslik ja põnev mäng. Teise poolaja ainsa värava lõi Cagliari Leonardo Pavoletti, kelle 60. minuti tabamus tõi Cagliarile tähtsa võidu ning tabelisse juurde kolm punkti. 

Sel aastal oli esimest korda Cagliari 23-mehelisse koosseisu ka eestlasest keskkaitsja, kuid sel korral oli ta oodatult kogu kohtumise varumeeste hulgas ning väljakule ei pääsenud. 

Nüüd on Cagliari Itaalia kõrgliigas 36 punktiga 11. kohal, SPAL jätkab kaotuse järel 16. kohal 32 punktiga. Liiga liider on Juventus 84 punktiga.

Kogu mäng järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne mängu:

33-aastane Klavan siirdus mullu suvel Inglismaa kõrgliigaklubist Liverpool Sardiinias asuvasse Cagliarisse, ent juba siis segas teda Achilleuse kõõluse probleem. Kui käimasoleva hooaja esimeses pooles jäi Klavan eemale vaid viiest kohtumisest, siis jaanuaris võttis ta siiski ette operatsiooni.

Viimane ametlik mäng Cagliari särgis pärineb tal 22. detsembrist, mil võõrsil Rooma Lazio vastu lõppenud 1:3 kaotusmängus tegi Klavan kaasa vaid avapoolaja. Kokku on ta sel hooajal Cagliari eest platsil käinud kümnes matšis ning saanud kirja 810 mänguminutit.

Cagliari Calcio algkoosseis kohtumiseks SPALiga:

Liigatabelis asub Cagliari kaheksa mängu enne hooaja lõppu 20 meeskonna konkurentsis 33 punktiga 14. kohal. Seni peetud 30 matšiga on võidetud kaheksa, viigistatud üheksa ning kaotatud 13 matši. SPAL paikneb 32 silmaga 15. positsioonil.

Cagliari on viimasest viiest matšist võitnud suisa kolm, ent viimati jäädi teisipäeval koduväljakul tulemusega 0:2 alla Cristiano Ronaldota mänginud liigatabeli suveräänsele liidermeeskonnale Torino Juventusele. SPALil on seejuures käimas kolmemänguline võiduseeria, kolmapäeval saadi skooriga 1:0 jagu Rooma Laziost.

Kui Juventus võib juba täna kindlustada kaheksanda järjestikuse tiitlivõidu, siis liigatabeli alumises pooles ei saa veel midagi kivisse raiuda. Cagliarit lahutab praegu nii kümnendast kohast kui ka väljalangemistsoonist võrdselt kuus punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles