Otsepilt ja blogi: president Kersti Kaljulaid annab pressikonverentsi (42)

Agaate Antson
, Reporter
Copy

Täna hommikul tegi president Kersti Kaljulaid Reformierakonna juhile Kaja Kallasele ettepaneku valitsuse moodustamiseks. Kell 10.30 algab pressikonverents, kus president Kaljulaid teeb pressiavalduse ja vastab ajakirjanike küsimustele.

Peamiseks pressikonverentsi teemaks on Kaja Kallase peaministrikandidaadiks nimetamine, kuid tõenäoliselt tuleb ka jutuks presidendi visiit Moskvasse.

Riigipea rõhutas kohtumisel Kaja Kallasega, et riigikogu valimistel enim hääli saanud erakonna esimees peab saama võimaluse teha väärtuspakkumine ning öelda, millest ta peaministrina tahaks seista ja millist Eestit ta tahaks ehitada.

«Just seepärast tegin täna esimesena ettepaneku moodustada valitsus Reformierakonna esimehele Kaja Kallasele,» lausus president Kaljulaid.

Kaja Kallasel on nüüd 14 päeva, et teha riigikogus ettekanne tulevase valitsuse moodustamise põhimõtetest ja saada parlamendilt toetus.

Kaja Kallas ütles pärast presidendiga kohtumist, et võttis ettepaneku valitsust moodustama hakata vastu ning soovib selle võimaluse ära kasutada kahel põhjusel.

«Esiteks selle pärast, et saata ühiskonnale signaal, et poliitikat on võimalik teha positiivselt, väärikalt ja avatult. Ilma kedagi alavääristamata ja ähvardamata. Teiseks usun, et Eesti jaoks on võimalik kokku panna valitsemise alused, mis on sisukamad, ambitsioonikamad ja tulevikku suunatumad, kus fookus pole mitte hullumeelsuste ära hoidmisel, vaid Eestit edasi viivate asjade ära tegemisel. Olen kutsunud valitsemise aluste moodustamisele ka sotsiaaldemokraatliku erakonna,» ütles ta.

Märksõnad

Tagasi üles