Postimees TV: sloveen Anže Kopitar pidas NHL-s karjääri 1000. mängu

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 1.aprillil jõudis Sloveenia hokitäht Anže Kopitar tõeliselt vägeva tähiseni. Los Angeles Kingsi kapten uisutas eile jääle oma NHL-i 1000. mängus.

31-aastane Kopitar, kes NHL-s mänginud ainult Kingsi meeskonna ridades, on kahekordne Stanley karikavõitja. Ta on visanud 311 väravat ning andnud 574 resultatiivset söötu. Karistuspingil on ta veetnud 274 minutit.

Käesoleval hooajal on ta Los Angelese meeskonna parim punktitooja ning saanud ründajatest enim mänguaega. 79 NHLi play-off mängus on pikka kasvu (191 cm) sloveenlane visanud 21 väravat.

«Rääkisin oma emaga ning imestasime, et kuidas ma küll olen NHL-s tuhandenda mänguni jõudnud. Tegelikult mõtlesin, et kuidas ma üldse NHL-I jõudsin. Olen õnnistatud,» ütles Kopitar eile mängueelsel tseremoonial.

Juubelihõngulises mängus Kopitaril punkte ei õnnestunud kirja saada, kuid Kings võitis Calgary Flames`i 3:0.

Ta on neli korda osalenud NHLi Tähtede mängul. Enne ookeani taha siirdumist 2005. Aastal mängis Kopitar Rootsis Södertälje SK-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles