Evans ja Meeke tahavad autoralli MM-sarjas tehnoloogilist uuendust

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: REPORTER IMAGES / EPA

Autoralli MM-sarjas kihutavad Elfyn Evans (M-Sport) ja Kris Meeke (Toyota) tahavad uuendust, mis ennetaks ralli kiiruskatsetel olukordi, kus aeglane sõiduk jääb kiiremale ette.

Säärane intsident leidis aset lõppenud Korsika rallil, kus Meeke startis kiiruskatsele kaks minutit varem kui Evans, kuid põhja-iirlase Toyota Yaris oli kahjustatud ja liikus seetõttu konkurentidest märkimisväärselt aeglasemalt. Evans jõudis oma Ford Fiestaga talle järele, kuid möödumine kitsal Korsika teel oli raskendatud. Lisaks ei saanud Meeke aru, et keegi kaotab tema selja taga aega.

Rallisõitjad tahavad, et rahvusvaheline autospordiliit FIA võtaks kasutusele push-to-pass nime kandva süsteemi, mille abil saaks kiiremini liikuv sõitja eesolevat pilooti informeerida. Korsika rallil sai Evans küll kaotatud aja tagasi, kuid pikas plaanis pole see kõige parem lahendus. 

«See süsteem on olemas, seega võtame selle kasutusele. See muudaks kogu asja palju lihtsamaks,» sõnas Meeke portaalile Autosport. Evans lisas omalt poolt: «Me ei ole seda proovinud ja ma ei tea eriti, kuidas see toimib, kuid põhimõtteliselt oleks see kasulik. Rallidel juhtub selliseid asju. Ma tean Krisi hästi ja ta ei teadnud, et me olime tema taga.»

FIA rallidirektor Yves Matton märkis, et push-to-pass süsteem on jututeemaks. «See on meil tegevusplaanis, aga see ei ole pelgalt tehnoloogia, sest me peame selle kasutamist reguleerima,» lausus Matton. «Ma loodan, et kui jõuame järgmiseks aastaks kokkuleppele, siis tuleb see kasutusele. Reegleid ei saa keset aastat muuta, välja arvatud need, mis on seotud ohutusega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles