Postimees TV: Kaunase Žalgiris teenis Euroliigas viienda järjestikuse võidu ning jätkab play-off'i kursil

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Euroliigas teenis ülivajaliku võidu Leedu tippklubi Kaunase Žalgiris, kui alistas võõral väljakul tulemusega 72:68 Kreeka meeskonna Piraeuse Olympiacose ning säilitas unistuse play-off’i pääsemisest.

Viienda järjestikuse võidu teeninud Žalgiris kaotas avapoolaja kahe punktiga (16:18) ning suundus poolajapausile 34:48 kaotusseisus. Ehkki kolmas veerandaeg võideti ühe punktiga, siis viimasele neljandikule mindi siiski vastu tagaajaja rollis. Olympiacos juhtis vahepeal koguni 12 punktiga, kuid Žalgiris ronis mängu tagasi ning suutis viimase veerandaja otsustavatel hetkedel paremini tegutseda.

Seejuures mängis viimastel sekunditel olulist rolli leedulasest ääremängija Marius Grigonis, kes oli viimase kuue sekundi jooksul neli korda resultatiivne vabaviskejoonelt. Seejuures on 24-aastane Grigonis nüüd läbi korvirõnga järjest saatnud koguni 50 vabaviset.

Võitjate parimana viskas Aaron White lõpuks 14 punkti, Brandon Davies kogus enda arvele 13 silma ja seitse lauapalli. Olympiacose ridades tõi Briante Weber üleplatsimehena 26 punkti.

Liigatabelis tõusis Žalgiris nüüd 14 võidu ja 15 kaotusega viimasena play-off’i viivale kaheksandale kohale. Sama saldo on ette näidata ka nii Milano Olimpial, Tel Avivi Maccabil kui ka Piraeuse Olympiacosel, kes hoiab üldarvestuses 11. kohta.

Põhihooaja viimases kohtumises läheb Žalgiris neljapäeval võõrsil vastamisi juba endale play-off’i koha taganud liigatabeli kolmanda meeskonna Madridi Realiga.

Kõik reedesed tulemused:

  • BC Himki – Moskva CSKA 72:80
  • Istanbuli Darüssafaka – Müncheni Bayern 92:87
  • Vitoria-Gasteiz Baskonia – Istanbuli Anadolu Efes 92:102
  • Piraeuse Olympiacos – Kaunase Žalgiris 68:72
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles