Iisaku sai kirgede möllus jagu Keilast

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Iisaku meeskonna parim oli rohkelt teravusi loonud ja 23 punkti visanud Andrus Lehismets.
Iisaku meeskonna parim oli rohkelt teravusi loonud ja 23 punkti visanud Andrus Lehismets. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Iisaku korvpallimeeskond sai reede õhtul närvilises mängus jagu Keilast 91:69 ja viigistas teise liiga veerandfinaali seeria. 

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanteri ja endise Eesti korvpallikoondise mängija Gert Dorbeku liitumine Iisakuga tõi mitme aasta järel Jõhvi spordihalli tribüünid korvpallihuvilisi täis.

Ligemale saja pasuna lärmi saatel kulgenud mängus pääses Reinar Halliku Korvpallikool/Expertline kohtumist avaminutitest peale juhtima. Kuid tuntud ajakirjaniku Peep Pahvi juhendamisel tegutsenud Keila korvpallikooli noored ei lasknud nendega koos Jõhvi sõitnud kümnekonna toetaja tugeva ergutuse saatel siiski otsustavat vahet pikka aega sisse ja mäng kulges play off`ile omaselt närviliselt.

Kolmanda veerandi keskel oli Iisaku edu vaid neli punkti 54:50, kuid seejärel hakkas vahe järjekindlalt suuremaks kärisema ning viimasel veerandil murti vastane lõplikult maha - kui mängida jäi veidi üle viie minuti oli edu juba 20 punkti. 

Veidi enam kui minutit enne kohtumise lõppu, mil mängu saatus oli juba klaar, puhkes platsil rüsin, mille tagajärjel eemaldas kohtunik platsilt kolm mängijat. Keila poolelt pidi riietusruumi lahkuma Margus Pahv vastase tõukamise eest, Iisaku meeskonnast aga Ülar Sala ja Artur Saariste, kes tahtsid varumeestepingilt tormata platsil puhkenud konflikti lahendama ja ületasid seejuures äärejoone, mis reeglite kohaselt toob kaasa eemaldamise. 

Kõik kolm mängijat peavad järgmisel neljapäeval Keilas toimuva veerandfinaalseeria otsustava kohtumise vahele jätma. 

Viis minutit mängus kaasa teinud Gerd Kanter tegi ajalugu sellega, et avas oma punktiarve Eesti korvpalli teises liigas. Ta tabas kohtuise lõpus kolmandal katsel ühe vabaviske. "Nagu kettaheiteski olin kolmanda katse mees," muigas ta pärast kohtumist. 

Iisaku parim oli võidumängus ohtralt teravusi loonud Andrus Lehismets, kes viskas 23 punkti ja võttis 9 lauapalli. Vastased tegid tema peatamiseks 9 viga. Ligemale 25 minutit mänginud Reinar Hallik tõi 13 punkti ja andis viis resultatiivset söötu. Gert Dorbeku arvele jäi 12 punkti. 

Keila meeskonna parimana viskas Andre Reinart 23 punkti.  

Mängu protokoll

HITO/BC Karjamaa võib koha finaalturniiril tagada juba laupäeva õhtul, kui kohtub Viimsis teist korda sealse meeskonnaga. Läinud pühapäeval Jõhvis toimunud esimese mängu võitis HITO/BC Karjamaa kindlalt 88:73.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles