Postimees TV: Ogier kohtus Korsika ralli avapäeval lehmadega, Meeke lõhkus rehvi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autoralli MM-sarja neljas etapp ehk Korsika ralli algas Sebastien Ogier’ (Citroen) jaoks kahe suure ehmatusega. Probleemid tabasid ka Kris Meeke'i (Toyota). 

Kuuekordne maailmameister ja Korsika ralli valitsev võitja pääses esimesel kiiruskatsel napilt kokkupõrkest lehmadega, kaotades seetõttu väärtuslikke sekundeid. Kuid suurem ajakaotus tuli sõiduveast – prantslane tegi paremkurvis poolpirueti ja kaotas katse lõpus Tänakule ligi kümne sekundiga.

Katse finišis sõnas Ogier reporterile: «Katsel olnud lehmad mind tegelikult väga ei seganud, aga tegin ise sõiduvea ja kaotasin aega.»

Ka Tänak tunnistas esimese kiiruskatse finišis, et lehmad olid teel. Eestlane jäi seetõttu lausa seisma. «Katse keskel olid mõned lehmad teel ees, pidime seisma jääma ja kaotasime kõvasti aega,» sõnas eestlane katse lõpus. Tänak sai ootamatust intsidendist hoolimata kirja katse neljanda aja, kaotades liider Elfyn Evansile (M-Sport) 3,2 sekundiga.

Korsika ralli avakatse lõppes aga õnnetult Kris Meeke’i (Toyota) ja Sebastien Loebi (Hyundai) jaoks. Meeke lõhkus auto rehvi ja kaotas parimatele ligi minutiga («Ma ei tea, kuidas me selle rehvi ära lõhkusime...»), seina sõitnud Loeb lõhkus vedrustuse ja kaotas kaks minutit («Libisesin autoga seina.»). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles