Galerii: uskumatu võitlus ja võit aitasid Kontaveidil teha Eesti tenniseajalugu (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti parim tennisist Anett Kontaveit (WTA 19.) pidas Miami tenniseturniiri veerandfinaalis dramaatilise lahingu Taiwani esindaja Su-Wei Hsiehiga (WTA 27.) ja võitis 3:6, 6:2, 7:5. Seejuures rabeles Kontaveit otsustavas setis priiks koguni 0:4 kaotusseisust.

Kontaveit alustas mängu äärmiselt kramplikult ja närviliselt ning jäi 3:6 ja teises setis servimurdega 1:2 kaotusseisu. Kuid siis võitis Eesti esireket viis geimi järjest ja viis heitluse otsustavasse vaatusesse.

Seal haaras aga 33-aastane Hsieh pealtnäha saatuslikult ohjad. Ta tegutses kindlalt ja juhtis juba 4:0. Kuid Kontaveit ei vandunud alla, esmalt vähendas ta kaotusseisu 4:5-le ja murdis siis taas Hsiehi pallingu. Ühtekokku võitis Kontaveit pingelise mängu kolm viimast geimi ja pääses karjääris esimest korda Premier Mandatory kategooria turniiril poolfinaali.

Seal kohtub ta maailma teise numbri Petra Kvitova (Tšehhi) või 11. reketi Ashleigh Bartyga (Austraalia).

Kohtumine kestis kaks tundi ja kaks minutit. Suuresti määravaks sai Kontaveidi suurem kindlus võtmehetkedel - ta võitis 11 murdepallist koguni kaheksa, Hsieh 13st kuus.

Võiduga kindlustas Kontaveit maailma edetabelis vähemalt 15. kohale kerkimise. See oli ka eelmise Eesti esinumberi Kaia Kanepi karjääri kõrgeim positsioon WTA pingerivis. Kui aga Qiang Wang kaotab tuleval ööl Simona Halepile, on Kontaveidil tagatud juba vähemalt 14. koht.

"Tõesti raske täpselt öelda, kuidas ma suutsin seda teha. Püüdsin lihtsalt olla agressiivne, hoida initsiatiivi ja võidelda. Olen superõnnelik, et sain sellega hakkama!" rõõmustas Kontaveit vahetult mängu järel Miami peaväljakul antud intervjuus.

Postimehe otseblogi:

ENNE MÄNGU

Et Kontaveit on kodutöö teinud, tõestab WTA lehel ilmunud kommentaar, kus ta teatab, et naudib väga Hsiehi mängude vaatamist. «Ta on väga mitmekülgne ning seda on lõbus vaadata, kuidas ta oma erinevaid mängustiile kokku segab,» rääkis Kontaveit, kelle hinnangul on Hsiehi vastu raske head rütmi leida. «Pean väga hästi mängima, et edasi pääseda.»

Komplimendiga ei jäänud võlgu ka Hsieh, kes nimetas Kontaveiti väga-väga toredaks ja meeldivaks inimeseks. «Ta lööb palli teistmoodi kui ülejäänud tüdrukud. Pigem nagu Naomi Osaka, sest nad mõlemad on väga agressiivsed,» tunnustas Hsieh eestlannat maailma esireketiga võrreldes.

Kontaveidi ja Andreescu matši lõppu võib näha siit:

Videot Hsiehi ja Wozniacki vahelise mängu lõpust võib näha siit: 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles