Järelvaadatav: NATO 70 ja Eesti 15

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal täitub NATO loomisest 70 aastat ja Eesti NATOga liitumisest 15 aastat. Aastapäevade väärikaks tähistamiseks korraldab Eesti NATO Ühing koostöös NATO peakorteri, kaitseministeeriumi, välisministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumiga avaliku heategevusürituse. Postimees vahendab ürituse otseülekannet. 

Ürituse avab peaminister Jüri Ratas. Esinevad välisminister Sven Mikser, NATO peakorteri avaliku diplomaatia osakonna programmijuht Eric Povel ja Kaitseliidu peastaabi ülem Jaak Mee.

Kohapeal näidatakse Eesti Kaitseväe ja NATO liitlaste sõjatehnikat. Spordihallis on ekspo ala, kus partnerid näitavad tehnikat ning tutvustavad oma tegevusi. Lisaks korraldavad liitlasväed sportlikke võistlusi noortele ning toimub Kahoot mäng, kus saab proovile panna oma teadmisi NATO kohta. Üritusel aitavad Naiskodukaitsjad koguda Sinilille toodete müügiga annetusi peagi algava Sinilillekampaania toetuseks.

Üritusel kuulutatakse välja NATO 70/Eesti 15 noorte video loomekonkursi võitjad, keda ootab ees auhinnareis Ühendkuningriigis paiknevasse NATO kiirreageerimiskorpuse staapi (Allied Rapid Reaction Corps Headquarters). Lisaks tutvustatakse ülemaailmset NATONIA mängu kampaaniat ja toimub põnev istevõrkpalli võistlus Vigastatud Võitlejate Ühingu võrkpallimeeskonna ja liitlasvägede vahel. Meelelahutust pakuvad ajateenijate bänd ja Svjata Vatra.

Leiab aset julgeolekupoliitika paneeldiskussioon teemal «Miks minul on NATOt vaja?», milles osalevad välisminister Sven Mikser, kindralmajor ja kaitseväe juhataja Martin Herem, Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet, riigikogu liige Jaak Madison, Eesti NATO Ühingu juhatuse esimees Krista Mulenok ja noorte esindaja Kristina Funk. Mõttevahetust modereerib Euroopa Ülemkogu noordelegaat Karl Mattias Sepp. 

Istevõrkpalli võistlus Vigastatud Võitlejate Ühingu võrkpallimeeskonna ja liitlasvägede vahel:

Auhindade jagamine:

Paneeldiskussioon:

Svjata Vatra esinemine:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles