Mannima võitis 15. meistrikulla, Uustalu esimese medali täiskasvanute seas

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa suusatajate kahe põlvkonna esindajad tõusid pühapäeval koos  Eesti meistrivõistluste poodiumile: 39aastane Tatjana Mannima võitis 30 km sõidus oma 15. Eesti meistrikulla, kolmandaks tulnud 18aastane Aveli Uustalu oma esimese medali täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel - pronksi.
Ida-Virumaa suusatajate kahe põlvkonna esindajad tõusid pühapäeval koos Eesti meistrivõistluste poodiumile: 39aastane Tatjana Mannima võitis 30 km sõidus oma 15. Eesti meistrikulla, kolmandaks tulnud 18aastane Aveli Uustalu oma esimese medali täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel - pronksi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval Pannjärvel jätkunud Eesti meistrivõistlustel murdmaasuusatamises võitis naiste 30 km vabastiilis sõidu Tatjana Mannima, kolmandaks tulnud Aveli Uustalu võitis elu esimese medali Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel. 

39aastane Mannima, kes esindab Eesti meistrivõistlustel teda suusatajaks kasvatanud Kiviõli suusaklubi, sõitis esimese 5kilomeetrise ringi rahulikus tempos ja vaatas, mida noored konkurendid teevad. Teisel ringi pani ta tempot juurde ja ülejäänu võistlus oli tema soolosõit. 

Kõige visamalt püüdis tema kannul püsida Anette Kasemets, kes sundis ka Mannimad lõpuni täiega pingutama ega lasknud vahel kasvavad üle minuti.

Tatjana Mannima tunnistas finišis, et kuigi konkurentide kannult raputamine õnnestus nii nagu ta plaanis, oli tempo hoidmine pehmel ja vesisel rajal küllaltki raske. "Olen väga rahul, et sain siiski võidu kätte," sõnas Mannima andes mõista, et kavatseb harrastajana ka tulevikus harjutada ja kui järgmisel aastal tahavad nooremad teda Eesti meistrivõistlustel alistada, siis peavad nad rohkem treenima. 

18aastane Aveli Uustalu Illukalt sõitis nutika taktikaga välja elu esimese medali Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel. Uustalu püsis suurema osa võistlusest neljas grupis, koos Eesti laskesuusatamise koondisesse kuuluva Grete Gaimi ning Johanna Udrase ja Johanna Treieriga. Esimesena jäi sellest grupist maha Treier. 

Uustalu ründas treener Timo Juursalu ergutushüüete saatel viimasel ringil kilomeeter enne finišit järsul tuubimäe tõusul ning saigi pronksmedali võitmiseks vajaliku edumaa. Vanuseklassis N23 kuulus talle teine koht. 

Aveli Uustalu esimese medalivõidu üle avaldas finišise heameelt ka Tatjana Mannima. "Väga hea, et Ida-Virumaalt tugevaid suusatajaid tuleb," sõnas ta. 

Meeste 50 km sõidus võttis kindla võidu Raido Ränkel, kes tuhises üle lõpujoone Võru suusaklubi must lipp pea kohal. Ränkel näitas Pannjärvel kolme päeva jooksul võidetud kolme Eesti meistritiitliga, et on praegu Eesti parim meessuusataja. 

50 km sõidus püsis esikolmik: Raido Ränkel, Marko Kilp ja Martin Himma koos veel 35 kilomeetrit. Seejärel pani Ränkel tempot juurde ja finišis oli tema edu eelkõige sprinterina tuntud klubikaaslase  Marko Kilbi ees ligemale kaks ja pool minutit. Kolmandana finišisse jõudnud Martin Himma oli parim vanuseklassis M23.

Alutaguse suusaklubi esindav Taavi Lehemaa jõudis finišisse kuuendana, Kaspar Krauvärk oli kümnes ja vanuseklassis M23 viies.  Tulemuse sai kirja 12 osalejat. 

Naiste 30 km ja meeste 50 km finišiprotokollid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles