«Punane sekund» osa 3: Madis Kimmel kaotab kurvis kontrolli

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 sarja «Punane sekund» kolmandas osas võtab saatejuht Madis Kimmel lähema uurimise alla arutute kihutajate põhjustatud liiklusõnnetused ja proovib ka ise järele, mis tunne on kruusateel auto üle kontroll kaotada ja ootamatule takistusele sisse sõita.

«On üldteada fakt, et ülisuur kiirus on tappev ja juba väike kiiruse alandamine võib liiklusõnnetuse raskust oluliselt kahandada. Ometi tapab just suur kiirus Eestis väga palju inimesi,» sellise tõdemusega alustab Madis Kimmel täna õhtul kell 20.30 Kanal2 eetrisse jõudvat saadet.

Muu hulgas uuritakse saatel põhjalikult, kuidas oleks õnnestunud ära hoida inimelu kaotust Lõuna-Eesti kuppelmaastiku kruusateel metsaveoki ja sõiduauto kokkupõrke tagajärjel. Samuti rekonstrueeritakse täiesti sirgel teel või lauges kurvis teelt väljasõidud, kus samuti kaotasid suure kiiruse tagajärjel inimesed oma elu.

Saatejuht Madis Kimmel saab ise kogeda, kui ebameeldiv on juhitavuse kaotus ja ootamatule takistusele otsasõitmine kruusateel kiirusega kõigest 60 km/h.

Saates võtavad ekspertidena sõna politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo,  Maanteeameti liiklusohutuse osakonna juhataja Erik Ernits ja alarmsõidukoolitaja Allan Annus.

«Punane sekund» on Kanal 2 eetris igal kolmapäeval kell 20.30 ning on nii otse- kui järelvaadatav ka Postimehe tehnikaportaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles