Postimees TV: James Harden jõudis NBAs ainulaadse tähiseni

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NBA korvpalliklubi Houston Rocketsi viskekahur James Hardenist sai esimene mängija NBA-s, kes visanud ühel hooajal vähemalt 30 punkti kõigi 29 vastase vastu.

Valitsev MVP tulistas 121:105 võidumängus Atlanta Hawksi vastu 31 punkti. Harden on nüüd 67-s mängust koguni 48 korral suutnud visata ühes mängus üle 30 punkti. Nimetatud mängus lisas 29-aastane täpsuskütt enda kontosse veel 10 resultatiivset söötu ja 8 lauapalli.

Sel hooajal on Harden 30 ja enam punkti visanud koguni 32-s mängus järjest. Selline seeria viis teda NBA läbi aegade edetabelis teisele positsioonile. Enam on suutnud vaid legendaarne Wilt Chamberlain 60-ndatel, kes viskas 30 või rohkem punkti koguni 65-s järjestikuses kohtumises.

Ka Chamberlain suutis skoorida üle 30 punkti kõikide vastaste vastu ühe hooaja jooksul, kuid siis oli lihtsalt meeskondi vähem. NBA suurendas liiga meeskondade arvu 30-le 2004. aastal.

Lääne konverentsi liider on tiitlikaitsja Golden State Warriors, Houston Rockets jääb maha kolme punktiga ning on tabelis kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles