Video ja pildid: «ülespoodud» mannekeenid võeti Kristiine keskusest maha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul üllatas Kristiine keskuse külastajaid installatsioon, mille jaoks tõmmati naismannekeenid nööripidi lae alla. Kuna vaatepilt meenutas võllaplatsi, võeti mannekeenid sama kiirelt ka alla.

Kristiine ja Rocca al Mare keskust haldava Cityconi kommunikatsiooni- ja turundusjuhi Linda Eichleri sõnul ei vastanud vaatepilt, mis teisipäeva hommikul külastajatele avanes, esialgsele kavandile.

«Kuna tegemist on meie kampaaniaga «Kevadmood on õhus», siis me tahtsime selle installatsiooniga rõhutada kevadmoodi, aga täna hommikul nägime, et see installatsioon on ebaõnnestunud ja me võtsime selle alla. See ei vastanud sellele, mida me algselt olime kinnitanud ideekavandite pealt,» ütles Eichler ning vabandas külastajate ees, keda kampaania ärritas.

See pole esimene kord, kui Eestis kunsti nimel mannekeene võlla tõmmatakse. 2018. aasta jaanuaris külvas paksu pahandust EKA tudengite ühisnäitus Haapsalu linnagaleriis, täpsemalt installatsioon pealkirjaga «100», mille jaoks poodi üles terve hulk valgeid beebisid.

Kui Kristiine keskuse installatsioon oli vaid süütu apsakas, siis Haapsalu linnagaleriis nähtut kirjeldas kunstiõpetaja Tiiu Randmann-Mihkla kui õõvastavat vaatepilti. Ja seda põhjusega.

Töö «100» autoriks oli kunstnik nimega LAURi.
Töö «100» autoriks oli kunstnik nimega LAURi. Foto: Tiiu Randmann-Mihkla
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles