VIDEO Mupolt trahvi saanud mees pearabile: «Mida sa, juut, vahid! Ahju lähed!»

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva hommikul sattus Eesti pearabi Shmuel Kot verbaalse rünnaku ohvriks, kui munitsipaalpolitseilt trahvi saanud mees talle räigusi karjus. 

Eile õhtul sotsiaalmeedias ringlema hakanud info pearabi Shmuel Koti langemisest verbaalse rünnaku alla on kinnitust leidnud. Samuti on korrakaitsjad võimaliku solvaja isiku kindlaks teinud ning alustanud menetlust vaenu õhutamise paragrahvi alusel.

Verbaalne rünnak leidis aset eile kella 9 paiku Tallinnas Paberi trammipeatuses, kui eesti keelt kõnelev mees karjus sünagoogi Šabbati jumalateenistusele läinud pearabi Shmuel Kotile väljendeid nagu «Mida sa, juut, vahid!», «Ahju lähed!» ja muud ebatsensuurset. 

Mees oli parasjagu munitsipaalpolitsei bussi juures, kus talle vormistati trahv piletita sõidu eest. «​Ilmselgelt närviline ja ebatsensuursete väljenditega patrulli kostitanud noormees vestles kogu aeg telefonis tuttavaga. Menetlustoimingu ajal möödus taamal rabi koos lastega, kelle suunas närvilises olekus noormees solvavaid väljendeid kasutas. Mupo patrull sekkus olukorda koheselt ja lõpetas noormehe ebaviisaka käitumise, lubades allumatuse korral kohale kutsuda politsei. Noormees lõpetas oma tegevuse ja intsident sellega ka lõppes. Rabi mupo patrulli poole ei pöördunud ja mupo patrullil ei olnud rabiga mingit kontakti. Videosalvestused on edastatud politseile ja edasi antud juhtumiga tegeleb politsei,» selgitas mupo pressiesindaja Meeli Hunt. 

«Võtsime täna ühendust pearabiga ning hetkel kogume vahejuhtumi kohta lisainfot,» kinnitas Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit. «Tegime võimaliku solvaja isiku kindlaks ning alustasime menetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb vaenu õhutamist.»

«Igal inimesel on õigus end Eesti vabariigis turvaliselt tunda. Lisaks füüsilistele rünnakutele suhtub politsei tõsiselt ka verbaalsetesse rünnakutesse ja vaenu õhutamise juhtumitesse,» sõnas Saarniit. 

Politsei püüab antud loos kiiresti välja selgitada, mis juhtus ning miks juhtus.

Postimehe küsimustele täiendava info saamiseks suunas pearabi ajakirjaniku Eesti juudi kogukonna juhi, vandeadvokaadi Alla Jakobsoni poole. «Ta kõndis lastega mööda, kui noormees hakkas tema peale karjuma, oli väga agressiivne,» vahendas Jakobson. «Mina ei olnud seal kõrval, aga rabi kinnitas seda.»

Jakobsoni sõnul on tegemist juhusliku olukorraga, mis langes juhtumisi ühiskonnas keerulisele hetkele pärast riigikogu valimisi.

Copy
Tagasi üles