«Punane sekund» osa 2: tõestisündinud traagilised liiklusõnnetused jalakäijatega

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 sarja «Punane sekund» teises saates  uuris saatejuht Madis Kimmel lähemalt mitmete Eesti maanteedel jalakäijatega juhtunud traagiliste liiklusõnnetuste põhjuseid ja vältimise võimalusi.

Maanteedel on autode suure kiiruse tõttu liiklusõnnetuste tagajärjed jalakäijate jaoks palju suurema tõenäosusega traagilisemad kui mis iganes teistes oludes. Väga tihti jätavad neis elu paraku lapsed ning peamise põhjusena on selleks juba aastakümneid  seisva bussi eest teele jooksmine.

Saates analüüsitakse ühe traagilise näitena liiklusõnnetust, mille ohver oli kõigest 10-aastane. Tuletatakse veelkord meelde reegleid, mis kehtivad koolilapsi vedavatele busside tähistamisele ning neist mööda sõitvatele autodele. Ka teine käsitletav liiklusõnnetus puudutab juhtumit, kus hukkus seisva masina tagant maanteele jooksnud ja seal auto ette jäänud jalakäija.

Saatejuht Madis Kimmel teeb omal nahal läbi auto äkkpidurdamise katsed. Kas auto sai ka enne kujutletavaid jalakäijaid pidama, selgub juba saates.

Saates võtavad ekspertidena sõna politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo, alarmsõidukoolitaja Allan Annus ja maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

Kanal 2 ja maanteeameti koostöös valmiv saade on eetris igal kolmapäeval kell 20.30 ning saate on nii otse- kui järelvaadatav Postimehe tehnikaportaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles