Noored kogunesid Paides kliimamuutuste vastu protestima (4)

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel kogunesid Paide kesklinnas Paide teatrirahvas ning Paide koolide õpilased, et avaldada toetust Rootsi kooliõpilase Greta Thunbergi algatatud rahvusvahelisele liikumisele Global strike for Future (ka Fridays for future, e. k. reeded tuleviku heaks).

Sel reedel kogunevad kümned tuhanded noored maailma eri paigus, et panna valitsusi mõistma kliimamuutustesse kätketud ohtu maailma tulevikule. Koguneti ka Tallinnas Toompea lossi ees ja Tartu Raekoja platsil. Paide Teater võttis ühendust Paide koolidega ja ühiselt otsustati, et ka Paide noored liituvad üleilmse aktsiooniga.

Kella 13 paiku oli Paide keskväljakule kogunenud sadakond inimest. Õpilased võtsid käest kinni ning moodustasid üheskoos ringi. Mõnel olid kaasas ka plakatid, mis kandsid kliimamuutuse vastu võitlevaid sõnumeid. Kuigi teema on tõsine, olid noored pigem rahulikus ja lõbusas meeleolus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles