VIDEOLUGU: Kuidas salat riiulis vohama panna?

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurlinnades üha populaarsust koguv köögiviljade kodune vertikaalkasvatamine sütitas Räpina aianduskooli läbi viima eksperimentide sarja, et selgitada välja parimad tingimused lehtsalati, rukola, peterselli ja teiste aiasaaduste koduseks n-ö riiulis kasvatamiseks.

«Kooli ülesanne on olla eesrinnas ja näidata, mida on maailmas uut ja see on aianduse valdkonna uus ja innovatiivne osa,» räägib aianduskooli õppemajandi juht Urmas Roht kahele riiulireale osundades. Tegemist on nutikate kasvuriiulitega, kuhu külvatud taimede kastmine ja väetamine käib täielikult automaatika abil, nagu ka LED-valguse doseerimine.

«See on tänapäeval väga kiiresti arenev trend,» jätkab Roht. «Kogukonnad tahavad endale kasvatada köögivilju ja maitsetaimi seal, kus nad ise elavad, mitte jätta suurt ökoloogilist jalajälge ning tuua neid Lõuna-Ameerikast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles