«Reporter»: Kas Siim Kallas püüdis EKREt kosida? (16)

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EKRE esimees Mart Helme rääkis meediale, et Reformierakonna auesimees Siim Kallas helistas talle, et kohtuda ja arutada.

Koalitsiooniläbirääkimised võimuliidu moodustamiseks on võtnud huvitava pöörde. Kuigi Kaja Kallas on korduvalt teatanud, et Reformierakond välistab koalitsiooni EKREga, teatas EKRE esimees Mart Helme, et esmaspäeval püüdis Siim Kallas neid kosida.

«Ma võiksin teile rääkida sellest, kuidas Siim Kallas mulle helistas ja rääkis, kuidas moodustada koalitsioon kahekesi,» teatas EKRE esimees Mart Helme. «Tema ettepanek oli kohtuda, arutada ja ta ütles veel ühe tähelepanuväärse lause, et me saaksime ju kahepeale hääled kokku.»

Siim Kallas kinnitas «Reporterile», et ta helistas tõesti esmaspäeval Mart Helmele. «Küsisin, et mis toimub. Lõõpisin natuke ja oligi kõik,» kommenteeris Kallas. Kallas ütles, et helistas ühe korra ja tema eesmärk oli uurida ning ajada teine koalitsioon nurja. «See oli niisama lõõpimise moodi,» sõnas ta, kuid tunnistas, et oli Helmele öelnud, et kahepeale on neil hääled koos.

Siim Kallase sõnul oli Reformierakonna esimees Kaja Kallas teadlik tema kõnest EKRE esimehele. «Kõikidest asjadest on ta teadlik olnud, jah. Ma teen kõiki asju kooskõlastatult.»

Pärast seda, kui saatelõik Kanal 2 eetris ära oli, saatis Siim Kallas erakonna pressiesindaja vahendusel kommentaari, milles kinnitab, et uudis, et tema on EKREt kosinud, on vale.

«Olen rääkinud paljude inimestega. Esmaspäeva õhtul helistasin Mart Helmele, keda tunnen ülikooli ajast, et uurida, kas nad teevad koalitsiooni või mitte. Ütlesin, et see on täiesti eraviisiline jutt. Helme ütles, et nemad mingit liitu Keskiga ei tee. Lubas tagasi helistada, aga ei helistanud,» selgitas Kallas. 

«Lõõpisin tõesti, et näe, meil on ju ka kahe peale hääled koos. Ilmne viga, kahetsen. Aga teha sellest mingi ettepanek, on absurd. Reformierakond on EKREga valitsuskoostöö välistanud enne ja pärast valimisi ja sellest me ei tagane.»

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles