Tipphetked: Cagliari oli lähedal ligi kahe aasta taguse saavutuse kordamisele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia jalgpalli kõrgliigas Serie A võõrustas Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Cagliari Calcio liigatabeli keskel paiknevat Fiorentina meeskonda. Väljakult lahkusid 2:1 võiduga võõrustajad.

Avapoolaeg lõppes väravateta viigiseisul. Teisel poolajal jõudis Cagliari esimest korda sihile 52. minutil, kui võrku sahistas Joao Pedro. Cagliari eduseisu suurendas 14 minutit hiljem Luca Ceppitelli. Federico Chiesa lõi Fiorentina eest 88. minutil küll ühe värava tagasi, kuid enamaks külalised võimelised polnud.

Teisel kolmveerandtunnil lõi Cagliari värava ka enda väljakupoolelt, aga kohtunikud lugesid selle määrustevastaseks. Lisaks ragistas Cagliari ka Fiorentina väravalatti, aga sedapuhku nad ühes kolme väravat ei löönud. Viimati jõudis Cagliari selle saavutuseni ligi kaks aastat tagasi.

Klavan vigastuse tõttu Cagliari koosseisu ei mahtunud.

Cagliari võiduga liigatabelis kohta ei parandanud, asudes 30 punktiga 14. positsioonil, ent väljalangemistsoon jääb juba üheksa silma kaugusele. Neljandat mängu järjest võiduta jäänud Fiorentina jätkab 37 punktiga kümnendal kohal.

Enne mängu:

Endiselt vigastuspausil viibiva eestlaksest keskkaitsja Klavanita mängiv kodumeeskond Cagliari vajab hädasti punkte, kuna väljalangemistsoon jääb kõigest kuue silma kaugusele. Kui märtsikuu esimesel päeval saadi üllatuslikult koduväljakul tulemusega 2:1 jagu üldarvestuse neljandast meeskonnast Milano Interist, siis möödunud pühapäeval kaotati kindlalt võõrsil 0:2 väljalangemistsoonis paiknevale Bolognale.

Cagliari koosseis kohtumiseks Fiorentinaga:

Fiorentinaga on Cagliari tänavusel hooajal kohtunud kahel korral ning saldo on positiivne, sest 13. mail saadi võõrsil 1:0 võit ning 21. mail mängiti samuti võõrsil 1:1 viiki.

Liigatabelis paikneb Cagliari 11 vooru enne hooaja lõppu 27 punktiga 20 meeskonna konkurentsis kuue võidu, üheksa viigi ja 12 kaotusega 14. kohal. Seejuures jääb 11. koha sisse võtnud Parma vaid kuue punkti kaugusele. 37 punkti kogunud Fiorentina on kaheksa võidu, 13 viigi ja kuue kaotusega kümnendal real.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles