Video: Pootsmani pruut pani tiigripoisi esimesel kohtumisel paika

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pootsman ja Tanya.
Pootsman ja Tanya. Foto: ZOO a zámek Zlín - Lešná / Facebook

Tallinna loomaaia tiiger Pootsman kolis detsembris ajutiselt Tšehhi, kus teda ootas ees sobiv paariline nimega Tanya. Veebruaris lasti kaks kaslast esimest korda kokku ning Tanya ei peljanud Pootsmanile näidata, et tema näol on tegu ühe söaka emasloomaga. 

Mitte kõik tiigrite mõõduvõtmised ei päädi kaklemisega — Tanya pani Pootsmani paika näksates ja patsutades. Tundub, et isastiigrile see tuska ei valmistanud, sest paarike saab omavahel suurepäraselt läbi ning Zlín-Lešná loomaaia talitajate sõnul on nad nüüdseks mitu korda paaritunud. Nii Pootsmani kui ka Tanya vanemad on pärit loodusest ja seega on tegu geneetiliselt väga hästi sobiva paariga. Kui kõik kenasti sujub, võime juba mõne kuu pärast Tšehhist beebiuudiseid oodata! 

Pootsmani ajutine minek Tšehhi loomaaeda on tingitud tema osalemisest Euroopa Akvaariumide ja Loomaaedade Assotsiatsiooni (EAZA) liigikaitselises paljundusprogrammis. Tagasi Tallinnasse tuuakse amuuri tiiger eeldatavasti kahe aasta pärast, mil peaks valmima loomaaia uus ekspositsiooniala Tiigriorg. Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi toetuskampaania Tiigrioru rajamiseks jätkub ning projekti valmimist saab toetada SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles