Fotod ja video: mupo patrull tabas vanalinnas seinu sodinud nooruki (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud kolmapäeva veidi pärast südaööd tuli mupo välijuhile teade, et Kentmanni/Liivalaia kandis liigub 10-12-liikmeline noorukitekamp, kes sodib hoonete seinu.

Vahetus läheduses asunud patrull jõudis sündmuskohale loetud minutitega ning kaasas tegevusse veel teisegi ekipaaži.

Kell 00.42 peeti Sakala 12/14 hoovis kinni üks noorukitest, kes pärast lühikest vestlust tunnistas end kritseldustes süüdi. Kinnituseks võttis ta põuest välja värviballooni ja kummikinda. Kuna noormehel ei olnud kaasas ühtegi dokumenti, tuli isiku tuvastamise eesmärgil kohale kutsuda politsei.

Noormees oli nõus mupo patrulliga kaasa sõitma, et näidata, kus seinu soditud oldi. Tuvastati soditud Sakala 12, Estonia pst 15, Paldiski mnt 19 hooned ja Falgi tee infotahvel.

Pärast graffiti kaardistamist vormistati noormehele kiirmenetluse otsus summas sada eurot. Soditud hoonete omanikel on võimalik esitada nõue graffiti seintelt eemaldamiseks, mis omakorda tähendab noormehe jaoks suuremat väljaminekut.

Välijuhi sõnul oli noormees alkoholi tarbinud ja pärast kiirmenetluse vormistamist loobus pakkumisest, et patrull ta koju sõidutaks. Kuna tegemist oli täiealise inimesega, siis lubati noormehel lahkuda, olles enne veendunud, et tal on turvaline ööbimiskoht ning et ta rohkem linna hoonetel oma «kunsti» ei praktiseeri.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles