Vale tiiru valik röövis Remmelgalt kallid 10 sekundit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Martin Remmelg tiiru jõudis, olid kõik märgid veel üleval.
Kui Martin Remmelg tiiru jõudis, olid kõik märgid veel üleval. Foto: Jarek Jõepera

Otepääl IBU karikasarja meeste supersprindi eelvõistluse 59. lõpetanud Martin Remmelgat tabas lamades tiiru ühe trahviringi järel tõsine taktikaline möödalask – püstitiiru jõudes mõistis mees, et oli valinud omale märklaua, millel kõik märgid olid veel eelmisest laskjast ülesse jäänud.

«Pidin 10 sekundit ootama, kuni need alla tulid. Sinna läks rütm, kadus keskendumine ning sealt tuli trahve juurde,» võttis mees juhtunu kokku.

Ehkki Hans Kristen Rootalu kiitis suuski ei suutnud ta enamat 65. kohast, sest lamades tuli kolm trahvi. Ka sportlase enda sõnul on tal terve hooaja lamades laskmine kõikunud. «Vahel on õnnestunud, vahel mitte,» nentis ta «Tiirus olid klassikalised Otepää olud, siin ei olegi selliseid päevi, kus tuult poleks.»

Eestlastest viimasena 66. lõpetanud Rene Zahkna hinnangul oli võistlus hästi intensiivne ning pingutus teistsugune. «Lihtsalt tuli gaasi peal hoida ja loota, et võimalikult hilja ära väsid, sest järsk haamer tuleb kõigile,» iseloomustas ta laskesuusatamise uut võistlusformaati. «Kaks starti on seda enne üldse olnud ja minule oli ta esimene.»

Zahkna ei osanud öelda, kas ta oleks paremini lasknud kui oleks end natuke sõidus tagasi hoidnud. «Otepääl on hästi tuuline tiir ja kui siit nulliga läbi pääsed, on see kõva sõna. Minul läks natuke kehvemini,» märkis mõlemas tiirus kaks trahviringi teinud mees. «Ehkki see oli tavapärase 150-meetrise ringi asemel vaid 70m – ehk 10 sekundit üks ring – , siis finišis olid vahed nii väikesed, et need 10 sekundit siia-sinna muutsid väga palju,» selgitas Zahkna, lisades, et püsti lastes läks tal lausa nii õnnetult, et just laskmise ajal käis tiirust kõva iil üle ja esimesed lasud ei läinud ligilähedalegi. «See lükkas rütmist välja,» ütles Zahkna, kes lamades tiirus eksimise pani liigse kiirustamise arvele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles