Järelvaadatav: Avo Keelel kulus 14 aastat, et täiskomplekt medaleid kokku koguda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Credit24 Meistriliiga pronksmedalid kuuluvad tänavu Pärnu võrkpalliklubile. Riia Tehnikaülikooli meeskond alistus kolmanda koha matšis kindlalt 3:0 (25:23, 27:25, 25:21). Peatreener Avo Keel sai pärast matši teada ootamatu statistika.

«Poeg (sidemängija Martti Keel – toim) ütles just minutid viis tagasi, et tema sai esimese pronksmedali ja mina ka. Ma tõesti teadnud. Vastasin pojale kohe hästi ülbelt, et ma olen harjunud ainult finaalis olema,» naeris Keel, kelle auhinnakapis on Eesti-Läti (ja vahelduva eduga Leedu) ühisliigast seitse kuldmedalit ja kaks hõbedat. Kaks korda, 2013 Tallinna Selveri ja 2015 Pärnuga, on ta kolmanda koha mängu kaotanud. Liiga esimesel hooajal, 2005-06, ta Selveriga medalimängudele ei jõudnud.

«Järelikult ongi esimene pronks. Peab panema kodus aukohale selle,» nentis treener.

Mida ennustab Keel kell viis algavaks finaaliks Tartu Bigbanki ja Saaremaa VK vahel? «Kui ma ütlema pean, siis ma ütlen et … Noh, Tartu võidab. Tartu pole tükk aega võitnud, vana Jõesaar (Alari, meeskonna eestvedaja – toim) sai just 50 ka nii et tal tervis vastu peaks soovime ikka Tartule võitu,» muheles Keel vastuseks.

RTU meeskond kaotas eilses poolfinaalis 1:3 tiitlikaitsjatele Saaremaalt, samas kui Pärnu jäi üllatuslikult 0:3 alla kodusaalis mängivale Tartu Bigbankile. Tänases pronksikohtumises suutis Pärnu olla vaatamata võrdsetele geimidele üle RTU-st ning nii võeti tänavu pronksmedalid. 

Pärast kohtumist lausus Pärnu võrkpalliklubi libero Silver Maar: «Eile Tartu tegi meie vastu elu mängu, ei uskunud, et nad nii head on. Viimastes mängudes surusime nad serviga ikka ära.»

Tänase kohtumise kohta lausus Maar: «Mänguga võib täna rahule jääda. Seisu poolest polnud kerge kohtumine, aga geimide lõpus eksisime vähem, nemad rohkem. Sealt see vahe tuli.»

Credit24 Meistriliiga finaalis kohtuvad Tartu Bigbank ja Saaremaa VK.

Kogu võistlus järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles