Järelvaadatav: Sundby sai ihaldatud kuldmedali, Soome avas medaliarve

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Samal ajal kui leidis aset Austrias Seefeldis lahvatanud dopinguskandaali pressikonverents, tuli norralane Martin Johnsrud Sundby meeste 15 km eraldistardist klassikasõidus maailmameistriks. Hõbeda teenis venelane Alexander Bessmertnõhh ja pronksi soomlane Iivo Niskanen.

Karjääri esimese individuaalse kulla saavutanud Sundby edestas finišijoonel Bessmertnõhhi 2,9 sekundiga. Soome medaliarve avanud Niskanen kaotas omakorda Bessmertnõhhile 17,5, ent edestas neljanda kohaga leppima pidanud venelast Andrei Larkovit 2,4 sekundiga. Esikuuikusse mahtusid veel norralane Didrik Tönseth ja šveitslane Dario Cologna.

Dopinguskandaali on väidetavalt sattunud ka eestlased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, kes 15 km eraldistardist klassikasõidus ei startinud. Välismeedia kirjutab, et samal põhjusel ei tulnud starti ka austerlased Max Hauke ja Dominik Baldauf ning Andrus Veerpalu kasahhist hoolealune Aleksei Poltoronanin.

Kaks Eesti sportlast siiski suusarajal käisid, kui Raido Ränkel sai 87 suusataja konkurentsis 66. (+5.17,1) ja Martin Himma 78. (+7.06,3) koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles