Saarepuu eestlaste dopingukahtlusest: Tammjärv ja Veerpalu täna ei stardi (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suusakoondise peatreener Anti Saarepuu ütles, et tema ei tea eestlaste dopingukahtluse kohta midagi. Küll aga ütles ta, et sai suhteliselt vahetult enne tänase 15 km klassikasõidu starti Karel Tammjärvelt kõne, et tema ega Andreas Veerpalu täna ei stardi. Lisaks ei startinud täna Mati Alaveri ja Andrus Veerpaluga koostööd tegev Aleksei Poltoranin.

«Ma ei oska rohkem kommenteerida. Just viis minutit tagasi helistas Expresseni ajakirjanik mulle ja küsis minult infot. Lisaks sain Karelilt kõne, et tema ja Andreas ei tule starti. Ma ei oska öelda, kas see on dopinguga seotud,» ütles Saarepuu Kanal 2 otse-eetris.

ARD ajakirjanik Hajo Seppelt kirjutas, et kinni on peetud seitse inimest.  Soome meedia teatel on kinni peetud suisa üheksa inimest, kellest viis on sportlased, nende seas ka mõlemad eestlased ning üks Kasahstani sportlane, kelleks on tõenäoliselt Aleksei Poltoranin. Teadupärast teeb Poltoranin koostööd Mati Alaveri ja Andrus Veerpaluga. Lisaks peeti kinni veel kaks austerlast.

Tänases intervjuus Postimehele rääkis Andrus Veerpalu oma koostööst kasahhidega. Muuhulgas vastas ta küsimusele, kas eestlaste ja kasahhide vahel saladusi pole: «Ei ole. Vastasel juhul ei tuleks koostööst midagi välja.»

Täna tuli Saksamaa telekanal ARD välja uudisega, et Austria politsei tegi Seedeldi MMil ulatusliku dopingureidi. Saksaama meedia andmetel olid reidi sihtmärgiks Eesti, Kasahstani ja Austria koondised.

Tagasi üles