PM Seefeldis. Juha Mieto: meil olid Nykäneniga isa-poja suhted

MAAA
, Postimees Grupi peaprodutsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome olümpiavõitja Juha Mieto andis Seefeldi MMil intervjuu, kus rääkis muuhulgas suhetest Matti Nykäneniga.

Kes on praegu Sinu arvates kõige suurem suusatamise täht?

Kui võtta praegu ja mehed ning naised kokku, siis Johaug on ülekaalukalt parim. Seejärel tuleb pikk vahemaa ja teist kohta jahivad paljud. Meestest näiteks Klaebo. Ka Bolšunov. Mõlemad sõidavad kõiki distantse. Las need võistlused saavad läbi, siis vaatame, kes on kuningas.

Kas Iivo Niskanenil on siin võimalusi?

Kindlasti. 15 km sõidus on kaks võitja soosikut: Niskanen ja Bolšunov. Kui mõlemad õnnestuvad ja suusad on võrdsed, siis kes on neist parim, seda ei oska öelda. Muidugi olen Niskaneni poolt. Aga kolmanda koha eest võitlevad 6-7 meest, kes kõik on võimelised pronksi võitma. Selle nimel tuleb väga huvitav võistlus.

Millised suhted sul olid Matti Nykäneniga?

Meil olid soojad suhted. Me helistasime väga tihti, kuid nüüd on kõik jutud räägitud ja on jäänud mälestused. Ma olin Mattist 14 aastat vanem. Võib öelda, et meil olid isa-poja suhted. Seda võib küll öelda, et helistasime teineteisele üsna tihti, isegi mõnikord väga tihti. Aga need jutud jäävad nüüd ainult meie teada. Las ta puhkab rahus, ta on selle ära teeninud. Järgmisel laupäeval saadetakse Matti olümpiavõitjana viimsele teekonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles