Johanna Talihärm «Õhtu» saates: keegi ei arva, et minusugune väike blond tütarlaps käib relvaga ringi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalavahetusel toimub Otepääl laskesuusatamise IBU Cup, kus võtavad osa ka Eesti laskesuusatajad Martin Remmelg ja Johanna Talihärm. Kanal 2 telesaates «Õhtu» tutvustasid laskesuusatajad, millised nende relvad on ning said ka omavahel võistelda. 

«Laias laastus koosneb relv kahest osast – kabast, mis on puidust ja toru, mis on metallist. Juba toru ise on mitu tuhat eurot,» selgitas Talihärm. Eesti kabad on eranditult tehtud Põlvamaa mehe Mati Niguli poolt. 

«Mõni tahab puiduvärvi, mõni tahab sinist, mõni tahab kuule üleval, mõni all, aga üleüldiselt on väga individuaalne,» lisas ta. 

Milliseid ohtlikke situatsioone aga eestlastel ette on tulnud?

«Minul ükskord juhtus nii, et tiiru tulles pudenes salv sõrmede vahelt üle tulejoone, millest üle ei tohi minna. Siis ma vaikselt urgitsesin käega selle ikkagi välja,» muigas Remmelg. «Selle eest on karistada saadud, õnneks mind sellel hetkel keegi tähele ei pannudki!»

Mis näoga vaatavad aga lennujaamatöötajad? «Keegi ei arva, et minusugune väike blond tütarlaps tuleb ja käib relvaga ringi. Panen siis selle pagasilindile, öeldakse, et relvaga ei saa. Siis ütlen: «Tegelikult saab, ma tean neid reegleid väga hästi!» Kutsutakse ülemusi ning kuidagi lõpuks ikka saab. Vahel ei saa ka,» muigas ta. 

Vaata saatest, kuidas laskesuusatajad koduseks võistluseks valmistuvad ning kuidas läks neil telesaate eksperimendis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles