Norra võitis ülipõneva kahevõistluse meeskonnavõistluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Suusaalade maailmameistrivõistlustel Seefeldis kulmineerus kahevõistluse programm tänase meeskonnavõistlusega. MM-tiitli võitis Norra meeskond, kes alistas ülipõneva lõpplahenduse saanud sõidus Saksamaa ja Austria. 

Suusahüppevõistlusel näitasid lennukaimat minekut austerlased. Ülivõrret saab kasutada aga selle minimaalseimas tähenduses, sest Austria ja Jaapani võistkondi jäi lahutama üksnes 0,9 punkti ehk suusarajale minnakse kell 15.30 ühesekundilise vahega.

Kolmandat kohta hoiab hüpete järel Norra koondis, kes saab rajale 17 sekundit pärast Austriat. Saksamaa on neljas (+0.41).

Murdmaarajal pidasid põnevat lahingut algusest peale just Norra, Saksamaa ja Austria. Viimasele vahetusele tulid kolm meeskonda koos. Norra poolt tegi taktikaliselt parimad otsused viimast vahetust sõitnud Jarl Magnus Riiber, kes edestas lõpuspurdi abil Saksamaa viimase vahetuse sõitjat Vinzenz Geigerit. Kolmandana tõi viie sekundilise kaotusega Austria meeskonna lõppu Lukas Klapfer. 

Suusahüpped järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Enne võistlust:

Mõlemal on mängus nii mõndagi: Saksamaa koondis on võitnud viimased kaks MM-tiitlit ja nende liider Eric Frenzel jahib tänavuse suurvõistluse kolmandat kuldmedalit. Oma nimeka tiimikaaslase Johannes Rydzeki saavutust ta siiski ei korda, sest too võitis kaks aastat tagasi kõik pakutud MM-kullad. Neliku lõpetavad Fabian Rießle ja Vinzenz Geiger.

Norra vankrit veab värske normaalmäevõistluse maailmameister Jarl Magnus Riiber. Silma tasub peal hoida ka tiimi raudvaral Jan Schmidil, kelle käes on kahtlane au olla kolme hõbeda ja kolme prinksiga kõige pärjatum kahevõistleja, kes pole kunagi maailmameistriks tulnud. Meeskonna teised kaks liiget on Jørgen Graabak ja Espen Bjørnstad.

Pronksmedali on endale broneerinud Franz-Josef Rehrl, Mario Seidl, Lukas Klapfer ja Bernhard Gruber, kuid koduseinte toel on varemgi imesid korda saadetud ja ehk sekkutakse ka kõrgemasse mängu.

Murdmaadistants:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles