Mart Kalm: õpetajatele lubatakse 2000 eurot kuus, meie ei saa seda dotsentidelegi pakkuda (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülikoolide rektorid on ühel nõul, et teaduse rahastamisega on kehvasti. Kui palju on räägitud õpetajate palkadest, siis ka kõrgkoolide õppejõud peaksid rektorite sõnul olema paremini tasustatud.

TTÜ rektor Jaak Aaviksoo ütles, et teadus on ainult üks osa ülikoolidest, ka õpetamiseks on raha vaja. «Hea õpetamine maksab natuke rohkem kui see, mis täna eraldatakse,» märkis ta.

EKA rektor Mart Kalmu sõnul teenivad õppejõud Eesti Kunstiakadeemias kõige vähem.

Maaülikooli rektor Mait Klaassen ütles, et paremini teenivad need õppejõud, kellel on kõrgem kraad. «Loomulikult professiorid ja eriti meie juhtivprofessorid teenivad kõige paremini, aga ka nemad teenivad võrreldes muu seltskonnaga juba nõndapalju vähem, et tegelikult me vajume läbi klaaspõranda, mitte klaaslae. Ja see ei ole mitte klaasist, vaid see on auguline.» Klaassen lisas, et kui paar aastat veel samamoodi edasi läheb, siis ei ole enam ülikoolides õppejõude, sest igal pool mujal on palk parem.

TLÜ rektor Tiit Land märkis, et lisaks peaksime seisma selle eest, et eesti keeles tehtaks rohkem lõputöid, ka doktoritöid. «Probleem ei ole selles, et inglise keel surub peale, probleem on selles, et me teadvustaksime, et eesti keelt on vaja hoida.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles