Vseviov presidendi kõnest: esimene emotsioon on kindlasti positiivne (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajaloolase David Vseviovi sõnul mõjus president Kersti Kaljulaidi vabariigi aastapäeva kõne positiivselt ja inimlikult. Kui palju aga nõrgematele tähelepanu juhtimisest kasu on, on Vseviovi sõnul omaette küsimus.

«Sümpaatne on, et pole vaja võtta kogu maailm ja käsitleda kõnes kõike,» ütles Vseviov. President Kersti Kaljulaid juhtis oma kõnes tähelepanu internetis levivale kurjusele. Vseviov tõdes, et president saabki vaid juhtida tähelepanu. 

Kaljulaid tõi oma kõnes välja ka seda, et kuigi ka varasemate riigikogu valimiste eel on poliitikud rääkinud tervishoiust, on need sageli jäänud vaid sõnadeks. Lisaks tõi Kaljulaid välja Eesti poliitikas leviva tasuta asjade lubamise. «Ükskõik, mis teemat sa ei puuduta, sa võid seda võtta manitsemisena. Mind see ei seganud. Kuigi ma tean neid probleeme, siis miks mitte neid asju presidendi suust ka kuulda,» ütles ta. 

«Aga esimene emotsioon on positiivne. Et anda päris hinnang, selleks peaks kõne läbi lugema,» ütles Vseviov.

Vaata rohkem ülalolevast videost.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles