PM Seefeldis. Iivo Niskanen: kukkumine rikkus mu sõidu täielikult (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suusavahetusega sõidu alguses Norra hooldemehega kokku põrganud, kukkunud ja lõpuks neljandaks jäänud soomlaste lootus Iivo Niskanen tõdes, et too vahejuhtum rikkus ta sõidu.

«Loomulikult ei saa olla rahul, kui klassikalises pooles kukud, suusakepi lõhud ja esimesena medalita jääd,» kõlas eelmisel talvel Pyeongchangi olümpia lõpualal 50 kilomeetris suusakuningaks kroonitud Niskanen. «Loomulikult mõjutas see kukkumine mu sõitu kõvasti.»

Ta täpsustas neljandal kilomeetril toimunud vahejuhtumi mõju: «Alustasin tugevalt ja mu plaan oligi rivaalid esimese poolega ära väsitada. Kuid nüüd pidin kukkumise järel hoopis ise kavandatust rohkem pingutama ja kiirustama. Tagasi etteotsa trügimine röövis tarbetult energiat. Nüüd oli mul juba klassikaosa lõpus endal üsna raske. Pärast seda polnud mul uisus enam midagi teha.»

Niskanen oli ka suusavahetuse järel neljandal kohal, kuid kui hilisem medalikolmik vabatehnikas kiirendas, ei suutnud ta neile enam vastata.

Soome televisiooni eksperdid, endised koondislased Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila tõdesid kui ühest suust, et juhtunus saab Niskanen süüdistada vaid iseennast. «Puhtalt ta enda viga. Kordusest on näha, kuidas norralasest hooldemees üritab veel tõsta jalga üles, et kokkupõrget vältida,» sõnas Jauhojärvi Yle eetris.

Niskanen nõustus Soome TV-le antud intervjuus endise ametivennaga, kellega koos tuli Sotšis paarissprindis olümpiavõitjaks. «Amatöörlik munamine,» lausus Niskanen otsekoheselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles