Järelvaadatav: särtsakalt alustanud Eesti jäi finaalist välja, Klaebo sai teise kulla (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Seefeldi MMi paarissprindi võitis Norra esindus Johannes Höfslot Klaebo - Emil Iversen, kes veel eile jäid suusavahetusega sõidus Karel Tammjärvele alla. Venemaad edestati 1,88 sekundiga, Itaalia sai pronksi (+4,03).  Eestit esindanud Raido Ränkel ja Marko Kilp olid poolfinaalis enne viimast vahetust veel konkurentsis, ent Kilp väsis ning Eesti lõpetas oma poolfinaali kuuendana. Edasipääs jäi 20,96 sekundi kaugusele, kokkuvõttes sai Eesti 12. koha. Naiste sõidu võitis Rootsi, üllatushõbeda teenis Sloveenia ning Norra leppis pronksiga.

Enne võistlust:

Meeste konkurentsis on üles antud 29 võistkonda. Neist esimeses poolfinaalis (start kell 11.15) asuvad võistlustulle 15 meeskonna, kelle seas ka näiteks Norra (Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo), Rootsi (Viktor Thorn, Calle Halfvarsson) ja Venemaa (Gleb Retivõhh, Aleksandr Bolšunov) võistkond.

Eestiga samas poolfinaalis (start kell 11.45) astuvad vastamisi aga 14 meeskonda, kelle seas näiteks ka Itaalia (Francesco De Fabiani, Federico Pellegrino), Soome (Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola) ja Prantsusmaa (Richard Jouve, Lucas Chanavat) võistkond.

Kaks aastat tagasi Lahtis peetud MMil teenis Eesti võistkond koosseisus Ränkel–Kilp 24 meeskonna konkurentsis 14. koha. Maailmameistriks krooniti toona Venemaa duo Nikita Krjukov–Sergei Ustjugov, hõbemedali teenis Itaalia (Dietmar Nöckler–Federico Pellegrino) ja poodiumi viimasele astmele tõusis kodupubliku rõõmuks Soome võistkond (Sami Jauhojärvi, Iivo Niskanen)

Naiste sprinditeates (6 x 1,2 km) osaleb kokku 19 võistkonda. Samuti on kavas kaks poolfinaali, millest esimene algab kell 10.15 ning teine 10.45. Valitseva maailmameistrina asub esimeses poolfinaalis (kokku 9 tiimi) võistlustulle Norra (Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla), kelle ridades lõi kaks aastat tagasi Østbergi asemel kaasa Heidi Weng. Kümnest võistkonnast kuuluvas teises poolfinaalis on aga esindatud Lahti MMi hõbe- ja pronksmedaliomanikud ehk Venemaa (Natalja Neprjajeva, Julia Belorukova) ja USA (Sadie Bjornsen, Jessica Diggins). 

Sprinditeate kvalifikatsioon:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles