PM Seefeldis. Põrutuse saanud Ilves: tahtsin võib-olla liiga kaugele lennata

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilvese Seefeldi MM algas õnnetu kukkumisega suure mäe hüppevõistlusel. Ilvese vasakule käele asetati külmakott, kuid luud-kondid jäid õnneks terveks. 

«Hull kukkumine polnud. Nõlv oli kõva, aga midagi hullu ei juhtunud, pigem on see põrutus. Ehmatust ka polnud, aga vaimselt oli see räme pauk!»

Ilves kukkus maandumisel, hüpe oli aga pikk - 118,5 meetrit. «Eks see oli natuke oma lohakus. Tahtsin võib-olla liiga kaugele lennata. Võib-olla ei saanud ma jalgu nii kiiresti kokku. See klambrinupp tuleb nii kiiresti lahti, et polegi midagi teha. Kui ta natuke väänata saab, on see kohe läinud,» selgitas eestlane. 

Eestlane lasi emotsiooni kiirelt välja - sõimas ennast, loopis kindaid ning peitis pea kätesse. «Olen kiire põlemisega, korra lasen emotsiooni välja ja siis lähen eluga edasi. Väike mägi on veel ees ning loodan, et saab asjad tehtud,» lisas ta.

Kahju on tal sellegipoolest, sest ka proovivoorus näitas ta pikka õhulendu. «Sain parema tunnetuse, otsast olid mõlemad hüpped pikad. Pole endale ka kohale jõudnud veel, mis juhtus. Nutma ei hakka, sport läheb edasi. Kui iga asja ei jõua filigraanselt ära teha, lähed veidi lohakaks, siis ongi tulemus selline.»

Vaata ka videointervjuud: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles