Kaitseväes seatakse sammu paraadi jaoks sirgeks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe Taara linnakus Võrus harjutasid Kuperjanovi pataljoni ning Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste lahingukooli rühmad oma ülesastumist pühapäevasel vabariigi aastapäeva paraadil.

Kaitseväe veebli Siim Saliste juhatamisel tehti läbi nii kaitseväe juhataja kui vabariigi presidendi tervitamine ning näidati ette oma marssimisoskus. Võrust sõidab Tallinna umbes sadakond sõdurit ning üle aastate osaleb vabariigi aastapäeva paraadil ka lahingukooli esindus.

Erinevalt eelnevatest aastatest ei viida tänavu Võrust pealinna lahingutehnikat. «Hakata siit pikka otsa sõitma pole võib-olla otstarbekas,» sõnas Kuperjanovi pataljoni ülem kolonelleitnant Toomas Tõniste. «Lisaks sellele on kaitseväel nii palju uut ja huvitavat tehnikat, mis asub Tallinnale hoopis lähemal.»

Paraad ise on marssijatele aga üldjoontes samasugune nagu varemgi. «Lihtsa jalaväeüksuse jaoks on paraad juba aastasadu ühtemoodi,» lisas Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles