Tartu suusamaratonil purunesid rekordid ja luud

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerutaja Joosep Karlson teeb suusarajal silmad ette nii mõnelegi professionaalile.
Aerutaja Joosep Karlson teeb suusarajal silmad ette nii mõnelegi professionaalile. Foto: Kaimo Puniste

Tänavust Tartu suusamaratoni iseloomustas erakordselt kiire rada. Koguni 15 esimest finišeerijat sõitis Otepää–Elva vahelise 63kilomeetrise distantsi senise, 2011. aastast rootslasele Jerry Ahrlinile kuulunud tippmargi (2:41.23) üle. Oma rekordi püstitasid meie spordimehed Joosep Karlson ja Raio Piiroja, ilmselt tuhanded ­teisedki.

“Harrastussportlastel oli kõvasti pusimist, et rajalgi püsida. Oli kukkumisi, mis lõppesid roiete murdmisega,” teadis suvepealinna aerutaja Karlson, kes eestlastest oli neljas. “Tegelikult oli rada harrastajatele isegi pisut ohtlik.”

“Ilmselt seda aega ei sõida ma enam kunagi üle,” kinnitas raudmees Piiroja, et rada oli kiire. “Kella pealt vaatasin, et kõige ­kiirematel laskumistel sain sisse 58 kilomeetrit tunnis!”

Tartu maratoni põhidistantsil finišeeris 3247 vaprat, kellest kiireim oli soomlane Niko Koskela (2:31.08). Esi-123 hulka – just sellise kohaga lõpetas Piiroja – mahtus kuus pärnakatki, kes suusapeo registreerimislehel olid end suvepealinna esindajaks märkinud. Nobedaim oli 17. koha saavutanud Karlson (2:41.29), kellest ligikaudu kaks minutit hiljem tuiskas üle päästva lõpujoone Jõulu suusaklubi liige Risto Vaher, kes tuli 21. kohale. Andreas Baum oli 25., Marek Nõmm 79. ja Romet Sutt 102. Õrnema soo esindajatest oli Pärnumaa väledaim Anette Baum, kes naistest oli 19. ja üldarvestuses 377.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles