Rootsi ralli debüüdil teise koha teeninud Poom: mega tunne!

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi MM-ralli viimasel võistluspäeval jäi sõita veel kolm kiiruskatset ning läbida veidi üle 50 katsekilomeetri. JWRC arvestuses alustasid päeva liidrina Tom Kristensson – Henrik Appelskog, kellest minuti ja 44 sekundi kaugusele jäid Roland Poom – Ken Järveoja.

Päeva alustati 21,19 km pikkuse Likenäs katsega, mida läbiti kahel korral. Avakatselt Poomile ja Järveojale kuues ning teiselt läbimiselt neljas aeg. Enne viimast katset hoidsid eestlased turvalist seisu, kus liidritest jäädi maha minuti ja 36,7 sekundiga ning enda selja taga olevaid hispaanlasi edestati kahe minuti ja 21,6 sekundiga.

Rootsi MM-ralli 2019 lõpetas 8,93 km pikkune Torsby katse, mida sõideti ka reede õhtul.  Rasketes tingimustes sõidetud katselt Poom – Järveojale neljas aeg ning sellest piisas, et võtta karjääri esimene ühise JWRC etapi poodiumikoht. 

Terve nädalavahetuse omas tempos ja targalt sõitnud mehed jäid 19 sõidetud katse jooksul esikuuikust välja neljal korral ning näitasid kolmel katsel esikolmiku aega. 19 katse kokkuvõttes jäid eestlased JWRC arvestuses ralli võitnud Kristensson – Appleskogist maha minuti ja 31,2 sekundiga.

Hooaja esimese JWRC etapi kolmandana lõpetanud hispaanlasi Solans – Barreirot edestati kahe minuti ja 38 sekundiga.  Ken Torn ja Kuldar Sikk lõpetasid etapi JWRC arvestuses kümnenda kohaga.

«Mega tunne! Sellist tulemust ei osanud enne rallit oodata. Ralli oli pikk ja väga keeruliste oludega. Eriti raskeks läks rehvidega, pidime ennast katsetel tagasi hoidma, et ralli lõpuni rehve jätkuks. Konkurentide sõiduvead kinnitasid meie plaani, et ralli on raske ja peab teel püsima. Me tahtsime lõpetada  ja seda me ka tegime. Poodium teeb selle JWRC debüüdi minu jaoks eriti eriliseks,» võttis Poom võistluse kokku.

Juunior WRC klassi võistlejate hooaeg jätkub märtsi lõpus, kui 28.-31.märtsini sõidetakse Korsika asfaldiralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles