Rootsi ralli tagasivaade: kuidas Tänak minimaalse riskiga MM-sarja liidriks tõusis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti rallipaar Ott Tänak - Martin Järveoja rõõmustas nädalavahetusel kõiki Eesti spordisõpru, kui võttis Rootsi MM-rallilt maksimumi, võites nii kogu etapi kui ka viimase punktikatse. Postimehe ja Kanal 12 Rootsi rallit kokkuvõttev saade algab kell 21.30.

Eestlased teenisid MM-sarja üldarvestusse Rootsi rallilt seega koguni 30 punkti ning kerkisid karjääri jooksul esimest korda MM-sarja liidriteks. Samuti tegi Tänak Eesti ralliajalugu, kuna suutis esimese eestlasena Rootsis poodiumi kõrgeimale astmele tõusta.

Seni olid nii Tänak ise 2017. aastal kui ka saarlase mentor Markko Märtin 2005. aastal lõpetanud WRC-sarja ainsa talveralli parimal juhul teise kohaga. Suurt hingamisruumi Tänakul ja Järveojal aga pole, sest juba praegu valmistuvad nad Hispaanias kolme nädala pärast peetavaks Mehhiko ralliks, kus tuleb harjumatult starti minna esikohalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles