Valmiv püsinäitus paljastab masinate ülemvõimu

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteemuuseumi uues hallis algab järgmisel nädalal Eesti autokultuuri ja teede arengut tutvustava näituse ülespanek, mis eelkõige toob välja inimese üha suureneva sõltuvuse meie eest tööd tegevatest masinatest.

1500 ruutmeetri suurusel alal asuv ekspositsioon mahutab ühtekokku 120 tonni masinaid, tutvustades autode kasutamist aastatel 1920-2000, mil autost sai ajapikku luksusasjast tarbevahend.

Uue näituse «Masinate valitsemine» sisu toob külastajateni selle, kuidas masinad meid valitsevad ja mil moel inimene saab ohutult masinaid valitseda. Nii näituse kahetähenduslikku pealkirja kui teemat hakkavad mõtestama Jevgeni Zolotko loodud sisepõlemismootoritest skulptuurid.

Lisaks maanteehiiglastele mahutab uus näitusehall ka konverentsikeskuse, millega  maanteemuuseum soovib edendada Kagu-Eesti seminariturismi.

Masinahall valmib Maanteeameti ja EASi ühisrahastuse toel. Halli ehitus ja ekspositsiooni maksumus on kokku ligi 2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles