Pärnu Postimehe valimissaade: maheriik ja ökoturism, kiire ühendus Euroopaga ja Pärnu tarkade koda

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Postimehe veebilehe jälgijatel avaneb täna võimalus saada ülevaade viie väiksema erakonna esindajate tunniajasest videodebatist Pärnu keskraamatukogu rippsaalis. Tegemist on ajalehe valimissaadete sarja teise saatega.

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei esindaja, ettevõtja Vjatšeslav Makaronski julges ausalt tunnistada, et nemad esindavad neid, keda vanasti kutsuti kommunistideks. Meenutades oma kunagist tegevust noorte tehnikute maja juures, pidas Makaronski vajalikuks taastada tehnikahuviliste noorte kooskäimise ja –tegutsemise kohad. Tema arvates võiks Pärnu linna koduleht olla peale eesti ja inglise keele ka vene keeles, tekitamaks venelastest turistide huvi Pärnu vastu.

Elurikkuse Erakonna esindaja loodusteadlane Mati Kose rääkis nutika maheriigi ellukutsumisest, see oleks kui mahenuti Silicon Valley. Samuti taastuvenergeetika juurutamisest, mis Pärnumaal võiks väljenduda tuuleparkide ja päikesepatareide senisest laialdasemast kasutusest. Rääkimata ökoturismist.

Eesti 200 kandidaadi, muusikamänedžeri ja -produtsendi Kadri Tali arvates on Pärnule elutähtsad kiired ühendusteed Euroopaga. samuti on vaja üle saada hooajalisusest, et kõrge tasemega kultuurisündmusi jaguks siin aasta läbi.

Roheliste nimekirjas kandideeriv ajakirjanik Krister Kivi viskas õhku mõtte seadustada Eestis kanepi tarvitamine ja kasvatamine, kuna muu maailm paistab selle poole liikuvat. Kanepit aga võiksid kasvatada pensionärid pensionilisa nimel.

Kivi pooldab Vändra karule sealkandi metsades mälestuskivi paigaldamist omamoodi kompensatsiooniks selle eest, et karupojad viidi Pärnu laadale ja õpetati seal tükke tegema.

Vabaerakonna ringkondlik esinumber, õppejõud ja politoloog Toomas Alatalu lubas, et kui nad riigikokku jäävad, lõpeb Eestist Lätti rahapumpamine. Eesti jagatakse Euroopa Liidu rahaabi parema kasutamise huvides kaheks regiooniks: Tallinn ja Harjumaa ning ülejäänud riik. Alatalult pärineb ka Pärnu tarkade koja (Rääma akadeemia) mõte, ühendamaks siitkandist pärit teadlasi.

Arutelu vedas Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala.

Järgmine Pärnu Postimehe valimisaade jõuab lehelugejate-vaatajate ette 26. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles