Tartu põrmustas TalTechi, võitis põhiturniiri ja võõrustab medalimänge

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Bigbank on Credit24 Eesti-Läti võrkpalliliiga põhiturniiri võitja! Tänases otsustavas mängus alistati 3:0 Taltech.

Enne mängu:

TalTechil endal on mängus peaasjalikult hea enesetunne – nemad on põhiturniiri kaheksas meeskond, tulgu või veeuputus. Küll aga on neil oma sõna välja öelda küsimuses, kellega play-offis kohtutakse: kui täna Tartu alistatakse, on selleks Saaremaa, vastasel juhul ootab järgmisel nädalal taas ees taaralinlastega madistamine.

Põhiturniiri esikohaga kaasneb ka õigus võõrustada oma kodusaalis nelja kangeima meeskonna finaalturniiri, mis tähendab, et Tartul lasub tõsine võidukohustus.

Volley.ee-le rääkisid meeskondade peatreenerid mängu eel nõnda:

«Meil oli (põhiturniiri võitmiseks – toim) kaks võimalust, nii RTU (3:2) kui Saaremaaga (1:3), et asju ära otsustada ja ise oleme süüdi, et seda ei suutnud. RTU vastu lagunesime neljandas geimis ja hea, et sealt üldse võidu saime. Saaremaa vastu tegime 22 serviviga ja 3 võrgupuudet, mis on terve geimi jagu punkte ära anda. Ime, et sellise vigade arvu juures üldse nii tasavägise mängu suutsime pakkuda,» rääkis Tartu juhendaja Andrei Ojamets. «Ise oleme TalTechi kohtumise nii kaalukaks teinud, aga kõik on suured inimesed ja saavad selle olulisusest aru. Me ei saa endale lubada mingeid järeleandmisi ka kaheksanda koha meeskonna vastu. Ei taha mõeldagi, mis kaotuse puhul saaks, see oleks väga suur pettumus. Õnneks on kõik meie enda kätes.»

TalTechi peatreener Janis Sirelpuu sõnul lähevad nemad mängima pingevabalt: "Oma ainsa vaba nädala kasutasime me ära vigastuste raviks. Rohkem vabu nädalaid ju ei tule enne kevadet, nüüd tuleb hea hooga lõpuni välja purjetada, Eesti meistrivõistluste medalimängudeni.»

«Sidemängija Aleksander Eermaa pole siiski oma lihaseprobleemist lahti saanud ja vajaks pikemat ravi ning pausi, seega eks tema peab natuke kangelast mängima. Tamur Viidalepp väänas hiljuti trennis hüppeliigest ja hästi väljakul liikuda ei saa,» loetles juhendaja murekohti. «Meie jaoks sellest kohtumisest enam koha mõttes midagi ei muutu ja läheme mängima pingevabalt, eesmärgiga saada Eesti meistrivõistluste veerandfinaalideks hea tunne kätte. Tartult pole me veel suutnud senistes kohtumistes geimi näpistada, eks alustame sellest ja vaatame, mis välja tuleb.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles